Burgemeester Liverpool duidelijk over mogelijk titelduel op Goodison Park

Reacties

Liverpools mogelijke titelwedstrijd tegen buurman Everton moet gewoon op Goodison Park gespeeld worden, zo vindt de burgemeester van de stad, Joe Anderson. Maandag komt hier meer duidelijkheid over.

Burgemeester Liverpool duidelijk over mogelijk titelduel op Goodison Park
© Pro Shots

Liverpool is hard op weg naar de eerste landstitel in dertig jaar tijd en zou het kampioenschap op zondag 21 juni kunnen veiligstellen in de ontmoeting met de stadgenoot. Dan moet achtervolger Manchester City vier dagen eerder wel de inhaalwedstrijd tegen Arsenal verloren hebben.

De wedstrijden in de Premier League worden sowieso gespeeld in lege stadions, maar bij een titelwedstrijd in Liverpool is het voor te stellen dat supporters buiten Goodison Park bij elkaar zouden komen. Daarom wordt er overwogen om de derby naar een neutraal terrein te verplaatsen. In de ogen van Anderson is dat echter niet nodig.

'We staan er nu beter voor dan vier weken geleden en hebben de boodschap waarom het belangrijk is om niet naar de stadions te komen goed kunnen overbrengen', zegt de burgemeester van Liverpool tegen The Athletic. 'We hebben met fans gesproken en de clubs hebben dit zelf ook gedaan. Iedereen is daar duidelijk over geweest. Ik zou er dus geen problemen mee hebben als de derby op Goodison Park en de thuiswedstrijden van Liverpool op Anfield gespeeld worden.'

In het noordwesten van Engeland is er wel een stijging van het aantal coronabesmettingen. 'Daar maken we ons natuurlijk zorgen over, maar als de mensen doen wat er van ze gevraagd wordt, dan zouden de wedstrijden gewoon gespeeld kunnen worden', aldus Anderson. De politie heeft bovendien aangegeven dat zij ingezet kan worden om de orde te bewaken.

Als City niet verliest van Arsenal, kan Liverpool bij een zege op Everton in eigen huis kampioen worden tegen Crystal Palace. Mocht dat niet lukken, dan is de volgende kans voor de ploeg van Jürgen Klopp de uitwedstrijd tegen City. Ook voor dit duel wordt er nagedacht over een neutraal terrein.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.