Bundesliga Quiz: de duurste transfers aller tijden

Reacties

De laatste jaren stegen de transfersommen in rap tempo tot astronomische aantallen, ook in de Bundesliga. In het kader van de Maand van het Duitse Voetbal een quiz over de 35 duurste aangekochte én verkochte spelers in de Duitse elite-divisie.

Bundesliga Quiz: de duurste transfers aller tijden

Dat er sprake is van een enorme inflatie op de transfermarkt, ook in Duitsland, blijkt wel uit onderstaande lijst. Vijf jaar geleden was de veertig miljoen euro die Bayern München overmaakte aan Athletic de Bilbao nog het summum in de Bundesliga, inmiddels staat het deze zomer andermaal scherpgestelde record op meer dan honderd miljoen. Al gaat het in dit geval natuurlijk wel om een verkoop, na een wekenlange soap. De extra clausules hebben we niet in het bedrag meegenomen.

Wie al die spelers zijn voor wie de Bundesliga-clubs vele miljoenen betaalden of ontvingen, laten we aan jullie over. Wij geven de clubs die betrokken waren bij de transfer, het bedrag en het jaar weg. En dat er één Nederlander tussen zit, willen we ook nog wel prijs geven in alweer de vierde en laatste quiz van deze maand van het Duitse voetbal. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.