Bulykin kan Eredivisie alleen maar aanbevelen aan Spertsyan

Reacties

Dmitri Bulykin ziet de Eredivisie als mooie springplank voor talenten uit de Russische competitie. De voormalig aanvaller speelde zelf voor ADO Den Haag, Ajax en FC Twente en heeft zeker geen spijt van zijn keuze om in de Eredivisie aan de slag te gaan.

Bulykin kan Eredivisie alleen maar aanbevelen aan Spertsyan
© Pro Shots

'Ik vind het altijd een goed idee om vanuit Rusland naar een Europese club te gaan', vertelt Bulykin aan het Russische RB-Sport. 'De Nederlandse competitie is een goede competitie om je te ontwikkelen, want er wordt aanvallend voetbal gespeeld. Niemand speelt saai voetbal, iedereen probeert te scoren. Het is een mooie springplank om terecht te komen bij een topclub en een mooi salaris te verdienen.'

© Pro Shots

Bulykin wordt specifiek gevraagd naar Eduard Spertsyan, een aanvallende middenvelder van FC Krasnodar en dertienvoudig international van Armenië. In Rusland wordt de afgelopen weken melding gemaakt van serieuze belangstelling van PSV voor de 22-jarige Spertsyan, al heeft hij volgens de Armeense journalist Hrach Khachatryan op dit moment geen intentie om Krasnodar te verlaten.

'De Nederlandse competitie past bij iedereen, maar zeker bij jonge spelers', zegt Bulykin. Met een knipoog voegt hij toe: 'Als ze mij vragen, dan ga ik wel in zijn plaats.' De inmiddels 43-jarige Bulykin beëindigde zijn actieve carrière in 2014.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.