Buitenlandse media over afgang Ajax: 'Column van Cruijff werd afgestoft'

Reacties

Het memorabele verloop van De Klassieker wordt ook in het buitenland gretig opgepikt. The Athletic spreekt van 'misschien wel de vijf slechtste dagen in de geschiedenis van Ajax'. Ook worden woorden van Johan Cruijff aangehaald.

Buitenlandse media over afgang Ajax: 'Column van Cruijff werd afgestoft'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
Ajax
Ajax

Bij Sporza wordt de Amsterdamse misère op typisch Belgische wijze samengevat. 'Het snertseizoen van Ajax heeft nog een extra episode gekregen. In De Kuip leek er maar één ploeg op het veld te staan en dat was de thuisploeg, Feyenoord', wordt geschreven bij het verslag van de grootste Eredivisie-nederlaag ooit van Ajax.

Door L'Équipe wordt ook de eerdere nederlaag van Ajax tegen Feyenoord uit dit seizoen aangehaald. 'In eigen huis heeft Feyenoord opnieuw Ajax verslonden. Na de 0-4 in de eerdere wedstrijd, stortte Ajax nu wederom in', schrijven de Fransen. De BBC spreekt van 'een nieuw dieptepunt in een turbulent seizoen'.

Door The Athletic wordt uitgebreider ingegaan op de problematiek bij de Nederlandse recordkampioen. De onrust rond Alex Kroes en Michael van Praag wordt benoemd, net als de late gelijkmaker van Go Ahead Eagles van afgelopen donderdag in de Johan Cruijff Arena (1-1). 'En dan op zondag is er de grote vernedering op een podium van het grootste soort, voor de ogen van 47 duizend supporters van de grootste rivaal', beschrijft de verslaggever het slotstuk (6-0) van een ellendige week van Ajax.

Het gaat in het verhaal ook over de onherkenbaarheid van Ajax. 'Ajax had halverwege slechts 39 procent balbezit gehad. De beroemde column van Johan Cruijff uit 2010 met als conclusie "dit is Ajax niet meer" werd al afgestoft, voordat het in de tweede helft nog erger werd voor Ajax. Feyenoord had dertig doelpogingen tegenover één van Ajax. Ze staan zesde en gaan voor het tweede jaar op rij Champions League-voetbal mislopen. Hun positie op de ranglijst lijkt nog maar het begin. De problemen bij de club zijn diepgeworteld.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.