Buitenlandse interesse voor Deense bondscoach Olsen

Denemarken vreest na het EK afscheid te moeten nemen van bondscoach Morten Olsen. Door goede prestaties met het Deense elftal heeft de 62-jarige trainer, wiens contract doorloopt tot medio 2014, interesse gewekt in het buitenland.

Buitenlandse interesse voor Deense bondscoach Olsen

'Met zijn kennis en de manier waarop hij problemen aanpakt heeft Morten internationaal veel respect gekregen. Er zijn vier andere landen die hem graag als bondscoach willen aantrekken', bevestigt Jim Stjerne, algemeen directeur van de Deense bond, de buitenlandse interesse in Olsen.

Stjerne hoopt desondanks dat Olsen kiest voor een langer verblijf bij Denemarken. 'We hebben afgesproken in november 2013 met Morten te praten over zijn toekomst. Maar ik ben er een voorstander van om hem nu al een nieuw contract te geven.' Olsen, die als bondscoach op twee EK’s en één WK actief was, won met zijn ploeg verrassend het eerste groepsduel met Nederland (1-0). De tweede groepswedstrijd werd nipt verloren van Portugal (2-3). Zondag sluit Denemarken de poulefase af tegen Duitsland. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's