'Buitenaardse' Osimhen en Kvaratskhelia: een van Europa's dodelijkste duo's

Reacties

Napoli zette zondag mede dankzij Victor Osimhen en Khvicha Kvaratskhelia weer een nieuwe stap in de richting van de eerste Scudetto voor de club sinds 1990. De Nigeriaan en Georgiër vormen dit seizoen een van de dodelijkste duo's op de Europese velden.

'Buitenaardse' Osimhen en Kvaratskhelia: een van Europa's dodelijkste duo's
© Pro Shots
Spezia
Spezia
0 - 3
Napoli
Napoli

Napoli won zondagmiddag overtuigend van Spezia: Kvaratskhelia opende de score vanaf de strafschopstip en Osimhen nam twee treffers voor zijn rekening. Zijn tweede goal maakte de Nigeriaanse topscorer van de Serie A op aangeven van zijn aanvalspartner Kvaratskhelia.

Marsmannetjes
'Kvara en Osimhen komen van een andere planeet', schreef La Gazzetta dello Sport na de overwinning op Spezia. 'De marsmannetjes van Napoli vervolgen hun missie. Binnenkort zullen ze ook in de Champions League weer angst aanjagen.' Napoli speelt op 21 februari in Napels het heenduel van de achtste finale van de Champions League tegen Eintracht Frankfurt.

Corriere dello Sport spreekt over een 'buitengewoon' Napoli en zag de ploeg van trainer Luciano Spalleti Spezia aan de hand van Osimhen en Kvaratskhelia 'vernietigen'. Tuttosport noemt Napoli 'ongrijpbaar' aan kop van de Serie A. Het gat met naaste achtervolger Internazionale bedraagt liefst dertien punten.

Doelpuntenmachines
Osimhen en Kvaratskhelia blijken gezien hun doelpuntenproductie tot de drie succesvolste aanvallende tandems te behoren in de Europese topcompetities. Het Napoli-koppel kwam tot dusver in de Serie A tot 24 gezamenlijke doelpunten: Osimhen (zestien) en Kvaratskhelia (acht). Daarmee blijven de Nigeriaan en de Georgiër, ook nog eens goed voor elf assists, net achter twee aanvalskoppels.

Erling Haaland (25 goals) en Phil Foden (zeven) waren al goed voor 32 Premier League-doelpunten voor Manchester City. Daarachter komen Kylian Mbappé en Neymar met samen 25 Ligue 1-goals voor PSG. Mbappé maakte er tot nu toe dertien, Neymar twaalf. Beide aanvallers staan momenteel geblesseerd aan de kant. Hun andere partner Lionel Messi maakte zaterdag tegen Toulouse zijn tiende competitiegoal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.