Buffon over keuze voor Parma: 'Anders had ik mezelf voor schut gezet'

Reacties

Gianluigi Buffon is met alle egards gepresenteerd bij zijn oude liefde Parma. De 43-jarige doelman legde daarbij uit waarom hij toch nog een jaartje aan zijn imposante carrière vastplakt.

Buffon over keuze voor Parma: 'Anders had ik mezelf voor schut gezet'
© Pro Shots

Dertig jaar geleden sloot Buffon aan in de jeugdopleiding van Parma. Daar brak hij door en maakte hij in 2001 de overstap naar Juventus. Het was het begin van een schitterende loopbaan met een karrevracht aan prijzen, ook bij de Italiaanse nationale ploeg. Na een jaar bij Paris Saint-Germain keerde hij in 2019 weer terug in Turijn, maar in principe wel als tweede keeper achter Wojciech Szczesny.

Nu begint de veteraan dus toch nog aan een nieuw avontuur, in de Serie B, want Parma is gedegradeerd. Waarom? 'Ik ken mezelf en ik weet dat ik niet goed zal presteren als ik niet emotioneel betrokken ben. Ik heb mijn opties drie weken lang overwogen en toen wist ik het', vertelt Buffon, die bij Parma te maken krijgt met een oud-ploeggenoot als trainer: Enzo Maresca is zelfs twee jaar jonger dan zijn nieuwe doelman.

'Enzo en ik hebben al drie keer gesproken, maar voornamelijk over tactiek. Ik denk dat ik nog steeds een goede keeper ben, als ik echt kan spelen, anders loop ik het risico mezelf voor schut te zetten. Parma is de ideale club voor mijn laatste uitdaging', beweert Buffon, die in januari 44 wordt. 'Ik werd altijd geraakt door de ontvangst die ik kreeg als we hier met Juventus kwamen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.