Buffon: 'Momenteel zeker landen die verder zijn dan Italië'

Gianluigi Buffon hoopt met Italië hoge ogen te gooien tijdens het WK volgend jaar in Brazilië, maar de doelman van Juventus vindt niet dat er te veel van de ploeg moet worden verwacht.

Buffon: 'Momenteel zeker landen die verder zijn dan Italië'

'Er zijn zeker landen die op dit moment verder zijn dan wij', aldus Buffon. 'In tegenstelling tot andere landen, heeft Italië echter altijd de kwaliteit om te presteren onder druk. Juist onder moeilijke omstandigheden zijn wij op ons best.'

Buffon snapt goed dat bondscoach Cesare Prandelli de hooggespannen verwachtingen rond La Squadra Azzurra probeert te temperen. 'Hij heeft gelijk als hij zegt dat we niet te veel moeten verwachten, we zijn namelijk niet het sterkste team ter wereld.'

'Wij gaan naar het WK met dezelfde verwachtingen als toen we in 2012 naar het EK en afgelopen zomer naar de strijd om de Confederations Cup gingen', vervolgde Buffon, die met Italië tijdens het EK in de finale van Spanje verloor en op de Confederations Cup strandde in de halve finales.

Italië speelde vrijdagavond in Milaan een vriendschappelijke interland tegen Duitsland (1-1) en dinsdag is Nigeria - dat zich zaterdag plaatste voor het WK - in Londen de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen