'Buffon is Juventus-bank beu en mikt op laatste avontuurtje'

Reacties

Waar ligt de toekomst van Juventus-grootheid Gianluigi Buffon? Het is een vaak terugkerend thema in Italiaanse media, La Gazzetta dello Sport claimt nu dat die toekomst mogelijk buiten Italië ligt. Anders is het allerminst ondenkbaar dat de carrière van de keeper deze zomer eindigt.

'Buffon is Juventus-bank beu en mikt op laatste avontuurtje'
© Pro Shots

Buffon is inmiddels 43 jaar. Hij debuteerde in november 1995 als 17-jarig talent in het Italiaanse betaald voetbal, op een moment dat 37 procent van de huidige Serie A-spelers nog niet eens geboren was. Gigi brak door bij Parma, speelde tussen 2001 en 2018 voor Juventus, vertrok voor één seizoen naar Paris Saint-Germain, om in de zomer van 2019 weer terug te keren op het oude nest.

Begin dit jaar sprak hij op zijn 43ste verjaardag nog uit dat hij taboes wilde doorbreken door zo lang mogelijk door te gaan, niet veel later gaf hij toe dat hij uiterlijk in 2023 wil stoppen. Maar ook een sneller pensioen sluit hij niet uit. Zijn contract bij De Oude Dame loopt komende zomer af, en dus is het nog maar de vraag wat Buffon nu gaat doen.

© Pro Shots

La Gazzetta zegt een antwoord te hebben op die vraag. Op de cover van de roze sportkrant staat: 'Buffon is zijn afscheidsspeech al aan het oefenen.' Want, zo stelt het medium: 'Het woord vaarwel zit in zijn hoofd, al is het geen makkelijk besluit voor het clubicoon. Hij is 43 jaar, maar speelt amper. Die rol op het tweede plan doet hem pijn.' En dus ligt zijn toekomst mogelijk elders.

La Gazzetta schrijft dat er nog geen knopen zijn doorgehakt, maar dat Buffon wel zeer nadrukkelijk nadenkt over een vertrek. Mocht hij inderdaad vertrekken uit Turijn, dan is een grote buitenlandse club het doel van Buffon. Daar moet hij dan wel eerste keus zijn, want hij zou naar verluidt ook geen zin hebben om elders op de bank te gaan zitten. Als de gewenste topclub niet komt, dan is een voetbalpensioen de meest logische vervolgstap. Een beslissing valt waarschijnlijk pas na het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.