Buffon grapt voor duizendste duel over afscheid in stijl Zidane

Reacties

Gianluigi Buffon speelt vrijdag zijn duizendste wedstrijd in zijn carrière wanneer hij het met Italië opneemt tegen Albanië. De 39-jarige keeper denkt nog niet aan stoppen.

Buffon grapt voor duizendste duel over afscheid in stijl Zidane

'Dat het mijn duizendste wedstrijd is, is natuurlijk heel leuk', vertelde Buffon tijdens een persconferentie in aanloop naar het kwalificatieduel met Albanië. 'Daar geniet ik van. Ik kan je in ieder geval vertellen dat ik niet nog eens duizend wedstrijden ga spelen.' Eerder dit seizoen bereikte Timmy Simons al de mijlpaal van duizend wedstrijden.

Zidane
Eerder zei Buffon dat hij een punt achter zijn carrière zou zetten na het WK in Rusland van volgend jaar, maar inmiddels is hij minder stellig. 'Ik weet het nog niet. Misschien dat ik mijn laatste wedstrijd afsluit met een kopstoot net als Zidane', grapt de Italiaan, die zelf op het veld stond bij de WK-finale van 2006, toen Zinedine Zidane Marco Materazzi velde.

Italië gaat na vier wedstrijden samen met Spanje aan kop in Groep G met allebei tien punten. Albanië staat vierde met zes punten. 'Maar ze hebben het op het EK goed gedaan', zei Buffon. 'We hebben veel respect voor ze omdat ze het de afgelopen jaren goed hebben gedaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.