Juventus luistert record Buffon op met zege, assist Hateboer

Reacties

Juventus heeft vijf dagen na het bereiken van de kwartfinale in de Champions League geen fout gemaakt in de Italiaanse titelstrijd. Het Lazio van Wesley Hoedt en Stefan de Vrij morste wel punten. Hans Hateboer naderde zijn landgenoten daardoor met Atalanta Bergamo.

Juventus luistert record Buffon op met zege, assist Hateboer

Sampdoria – Juventus 0-1
Juventus had twee weken terug in het uitduel met Udinese (1-1) nog punten laten liggen, maar maakte in Genua geen fout. Juan Cuadrado zorgde in de zevende minuut uit een voorzet van Kwadwo Asamaoh met een kopbal van dichtbij voor de 0-1 voorsprong, die De Oude Dame in het vervolg van de wedstrijd niet meer uit handen zou geven.

De ploeg van trainer Massimiliano Allegri had diverse mogelijkheden om de score uit te breiden, maar maakte daar geen gebruik van. Daardoor hield Samp een week na het winnen van de verhitte stadsderby tegen Genoa hoop op een stunt. Gianluigi Buffon hield zijn doel schoon in de wedstrijd waarin hij de speler met de meeste speelminuten (bijna 40.000!) in de historie van Juventus werd.

Er was ook slecht nieuws voor de Champions League-kwartfinalist. Paulo Dybala viel al voor rust geblesseerd uit. De ernst van de kwetsuur van de Argentijnse aanvaller is niet duidelijk. Allegri zal hopen dat het meevalt met het oog op de topper van 2 april tegen Napoli. Het gat met de Zuid-Italiaanse achtervolgers bedraagt tien punten, waardoor Juve nog altijd onbedreigd op de titel afstevent.

Cagliari – Lazio 0-0
Lazio raakte verder achterop in de strijd om de twee plekken achter Juventus, die toegang geven tot de Champions League. Met De Vrij en Hoedt in de basis kwamen de Romeinen niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Cagliari, dat twee weken terug nog werd afgedroogd door Internazionale (5-1). Het ontbrak Lazio echter aan fantasie om de eilandclub pijn te doen.

Stefan de Vrij viel vorige week uit met knieklachten, maar stond gewoon weer in de basis bij Lazio. Het is goed nieuws voor het Nederlands elftal.
Stefan de Vrij viel vorige week uit met knieklachten, maar stond gewoon weer in de basis bij Lazio. Het is goed nieuws voor het Nederlands elftal.

Mogelijkheden waren er natuurlijk wel. Zo verzuimde clubtopscorer Ciro Immobile voor rust te scoren uit de rebound na een kopbal van Hoedt. In de slotfase voorkwam de eveneens voor Oranje opgeroepen De Vrij dat Diego Farias zijn ploeg de eerste Serie A-nederlaag sinds 28 januari bezorgde. Lazio is daardoor alweer zeven competitieduels ongeslagen, maar heeft vijf punten minder van AS Roma.

Atalanta Bergamo – Pescara 3 -0
Het Atalanta van Hateboer verkleinde het gat met nummer vier Lazio tot twee punten. De 23-jarige rechtsback, in de winterstop overkomen van FC Groningen, luisterde zijn debuut op met de assist bij de 1-0 van Alejandro Gómez. De ploeg die vorige week nog met 7-1 onderuit ging tegen Inter won uiteindelijk met 3-0. Alberto Grassi en nogmaals Gómez scoorden.

Overige uitslagen:
Bologna - Chievo Verona 4-1
Crotone - Fiorentina 0-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.