Buffon (45) staat voor belangrijke keuze: afsluiten bij Parma of met een topcontract?

Reacties

Er gaat geen dag voorbij zonder berichten over bekende voetballers die in beeld zijn voor een overstap naar Saoedi-Arabië. Volgens Corriere dello Sport kan ook Gianluigi Buffon kiezen voor een lucratief avontuur in het Midden-Oosten.

Buffon (45) staat voor belangrijke keuze: afsluiten bij Parma of met een topcontract?
© Pro Shots

Buffon is inmiddels 45 jaar oud, maar nog altijd actief. Hij staat sinds 2021 op de loonlijst bij Parma, de club waar hij ook zijn loopbaan begon, en heeft er nog een contract voor een jaar. Vorig seizoen speelde Buffon als aanvoerder nog zeventien wedstrijden in de Serie B. Hij miste een groot deel van het voetbaljaar door een hamstringblessure.

Zijn pensioen komt in zicht en Buffon krijgt nu de kans om nog een keer goed zijn zakken te vullen. Beweerd wordt dat de 176-voudig Italiaans international een contract kan tekenen met een nettojaarsalaris van dertig miljoen euro. Dat is wel iets om even over na te denken.

Mocht Buffon naar Saoedi-Arabië vertrekken, dan wordt hij na Sebastian Giovinco pas de tweede Italiaan die in dat land gaat voetballen. Giovinco speelde tussen 2019 en 2021 voor Al-Hilal. Het is overigens niet bekend welke Saoedische club Buffon zou willen contracteren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.