Brusselse clubs falen: titelstrijd in België ligt weer open

Reacties

De titelrace in België is deze zondag opengebarsten. Waar de Brusselse clubs Union Sint-Gillis en Anderlecht gezamenlijk richting de eindstreep leken te demarreren, gingen ze allebei onderuit tegen een opponent uit Brugge.

Brusselse clubs falen: titelstrijd in België ligt weer open
© Pro Shots
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis
2 - 3
Cercle Brugge
Cercle Brugge

De nederlaag van Union zal de meeste gefronste wenkbrauwen opleveren. De geel-blauwen verloren thuis van Cercle Brugge, niet direct de hoogst aangeslagen ploeg in de kampioenspoule met zes clubs. Alan Minda, Kevin Denkey en Thibo Somers bezorgden De Vereniging een stuntzege in het Dudenpark, waar Union de koppositie op het spel zette.

Club Brugge
Club Brugge
3 - 1
Anderlecht
Anderlecht

Anderlecht had enkele uren later de kans om die over te nemen, acht wedstrijden voor het einde, maar faalde eveneens. De Belgische klassieker tegen Club Brugge eindigde in 3-1 voor de Vlaamse club, door een vroege goal van Brandon Mechele, een tweede treffer van Raphael Onyedika na een uurtje spelen en een derde van Onyedika vlak voor tijd. Anders Dreyer scoorde nog tegen, maar dat mocht niet meer baten. Zodoende is Union nog steeds koploper, maar bijna al het voordeel uit de reguliere competitie is inmiddels verdampt.

Het team van Alexander Blessin heeft twee wedstrijden na het einde van de reguliere competitie en de bijbehorende halvering van de punten evenveel punten als Anderlecht (35), maar Anderlecht staat tweede omdat hun puntentotaal na de competitie naar boven is afgerond, en dat van Union niet. Op vijf punten volgen inmiddels Club Brugge en RC Genk, die ploegen doen inmiddels weer mee. Cercle heeft 28 punten, Antwerp FC staat op 26 stuks.

Bij Union zullen ze de veelbesproken play-offs om het landskampioenschap inmiddels hartgrondig vervloeken. De geel-blauwen promoveerden in 2021 en stonden sindsdien drie keer op rij (mede) aan kop na de reguliere competitie. In 2022 moesten ze de titel aan Club Brugge laten, vorig jaar ging Antwerp ermee vandoor en nu dreigt Anderlecht, Genk of Club Brugge toe te slaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.