Bruns: 'Vervelende wedstrijd? Dan hou je het nog netjes'

Thomas Bruns had na de nederlaag op SV Zulte Waregem (0-2) geen goed woord over voor de teamprestatie van Vitesse.

De middenvelder zag het al vroeg mis gaan en benoemt in gesprek met de NOS het frustrerende karakter van het duel. 'Als je zegt dat het een vervelende wedstrijd is, hou je het nog netjes. Elke overtreding was bijna een gele kaart, goals die werden afgekeurd, zelf op achterstand komen na drie minuten. We hebben het als team verprutst', is de mening van Bruns.

De Arnhemmers gingen vol goede moed op jacht naar de eerste driepunter in Europa, maar in de openingsfase kreeg de club de eerste domper te verwerken. Een corner werd terug richting de vijf meter gekopt, waar Fankaty Dabo op ongelukkige wijze het laatste tikje gaf. 'We zijn van tevoren gewaarschuwd door de staf voor de standaardsituaties, dat ze daar sterk in zijn. Na drie minuten is er zo’n situatie en dan ligt de bal erin…'

Afgekeurde goals
Tegen Zulte Waregem zat het Vitesse sowieso niet mee. Twee goals van de Arnhemmers werden afgekeurd en bij beide momenten was Bruns betrokken. Bij een 0-2 stand leek hij na een slimmigheidje de aansluitingstreffer te maken. 'Ik was al onderweg om de bal op de middenstip te leggen en toen zag ik de scheidsrechter wijzen naar de plek waar ik stond. Hij floot voor een overtreding, zei dat ik mijn tegenstander in de rug duwde', treurt Bruns na.

Voor Vitesse is er weinig tijd om het teleurstellende verlies te verwerken, want zondag speelt de ploeg al tegen PEC Zwolle in de Eredivisie. Een duel tussen de nummer vijf en drie van de Eredivisie. 'Nu moeten we de koppen bij elkaar steken en leren van onze fouten. Zondag moeten we er weer staan, want dat is een belangrijke wedstrijd om bovenin mee te blijven doen', sluit Bruns af.