Bruns optimistisch na tweede dreun: 'Zijn nog allemaal kansen'

Bij Thomas Bruns is de hoop op Europese overwintering nog levend na de 3-0 nederlaag bij OGC Nice. Het gaat volgens de Vitesse-middenvelder te ver om de tweede nederlaag van de Arnhemmers in de Europa League 'pijnlijk' te noemen.

'Het is klote dat je er met 3-0 afgaat', uitte de van Heracles overgekomen spelmaker zijn frustratie bij FOX Sports. 'We hebben keihard gevochten samen, voor iedere meter. Dus pijnlijk wil ik het niet noemen. Individuele kwaliteit zorgt voor het verschil. We moeten het accepteren, maar de manier waarop we hebben verloren is klote.'

Bruns doelde op de tegengoals en dan met name de eerste twee, een goal uit een standaardsituatie en eentje uit een snelle uitbraak. 'Als jij niet kopt, dan kopt hij ook niet. Dat is de regel. En die tweede is een breedtebal die onderschept wordt', herinnerde Bruns zich. 'Dat die 2-0 vlak voor rust valt, dat is heel zuur', aldus de middenvelder, die de hoop had dat in de rust nog een en ander omgezet zou kunnen worden om het Nice moeilijker te maken.

Ook doelman Remko Pasveer had die hoop, al erkende hij na afloop ook dat Vitesse ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Lazio (2-3) bij Nice kansloos was. 'Bij die Lazio-wedstrijd zat er veel meer in. Nice heeft ons laten spelen en in de omschakeling wilden zij eruit vliegen. Dat kunnen ze ook heel goed. Wat dat betreft sta ik hier met een heel ander gevoel dan na het duel met Lazio', erkende de routinier.

Na twee speelronden heeft Vitesse nog geen punt in handen in Groep K. Het positieve voor de ploeg van Henk Fraser is dat nu de twee wedstrijden tegen Zulte-Waregem volgen, de op papier makkelijkste tegenstander in de poule. Bruns: 'Die hebben ook nog nul punten. Dus er zijn nog allemaal kansen. We gaan er keihard voor vechten.'

Samenvatting: OGC Nice - Vitesse