Fraser pissig op Vitesse: 'Drie maanden mee bezig geweest'

Reacties

Vitesse-trainer Henk Fraser baalt als een stekker van de kansloze nederlaag van zijn ploeg bij OGC Nice donderdagavond (3-0). Met name de tweede tegengoal wekt irritatie bij de coach.

Fraser pissig op Vitesse: 'Drie maanden mee bezig geweest'

Vitesse kwam al na een kwartier op achterstand, maar de tweede tegentreffer was wel erg schrijnend. Thulani Serero leed balverlies ter hoogte van de middenlijn. Allan Saint-Maximin zette vervolgens een enorme sprint in en werd niet aangepakt door vier Vitesse-verdedigers. De rappe rechtsbuiten schoot daarna uiterst precies binnen bij de tweede paal.

'Er waren een aantal momenten onnodig. Daar heb je wel moeite mee, met name de tweede goal. Bij de eerste kun je nog een verhaal maken, dat het kan gebeuren. De derde misschien ook, omdat het in de eindfase is. De tweede goal niet, die vergooit de wedstrijd en daar ben ik ook echt pissig over. Die andere twee momenten kan ik nog iets nuanceren. Die tweede goal was echt onnodig', blikt Fraser terug bij FOX Sports.

De Vitesse-coach baalde met name van het balverlies van Serero. 'We hebben hem met een bepaalde bedoeling in het team. En dat betekent ideeën creëren, dat brengt risico met zich mee. Dat moment is al een paar keer gebeurd in de wedstrijd, dan coach je het aan. Je bent drie maanden bezig om het aan te geven. Dan ben je pissig, omdat het een herhaling van zetten is. Het kost ons indirect de wedstrijd. Op dat moment is dat hetgeen wat de wedstrijd vergooit. Een 1-0 in de rust is vervelend, maar te overzien. Na die 2-0 ga je denken aan schade beperken. Ze zijn dodelijk in de omschakeling en dat heb je gezien bij de tweede goal', aldus Fraser.

Naast de fouten van Vitesse was het ook de kwaliteit van Nice die het verschil maakte in het Allianz Riviera. 'Eerlijk gezegd kan ik ook genieten van de individuele klasse bij hen', erkent Fraser, die applaudisseerde toen middenvelder Jean Michaël Seri eruit ging. 'Wat een waanzinnige speler is dat. Dat is ook mijn punt. We moeten realistisch zijn: Zijn we weggespeeld? Nee. Was het een maatje te groot? Absoluut.'

Samenvatting: OGC Nice - Vitesse
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.