Bruggink prijst Schmidt: 'Eindelijk een trainer die de beker serieus neemt'

Reacties

Arnold Bruggink heeft zich na de TOTO KNVB-bekerwinst van PSV lovend uitgelaten over trainer Roger Schmidt. De oud-speler van de Eindhovenaren vindt dat de Duitse coach wel wat meer credits verdient.

Bruggink prijst Schmidt: 'Eindelijk een trainer die de beker serieus neemt'
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 1
Ajax
Ajax

Het viel de analytici van ESPN op dat bij de feestelijkheden veel spelers Schmidt in de armen vielen. 'Hier zie je de band tussen de spelers en hun trainer', zei Bruggink, die tussen 1997 en 2003 ruim tweehonderd duels voor PSV speelde.

'Er is heel veel commentaar op Schmidt, maar één ding doet hij nooit: zijn spelers afvallen. Dat is zoals hij bekend staat bij PSV. Hij creëert iets in een elftal, waardoor spelers ook voor hem iets doen', analyseerde Bruggink in De Kuip, waar PSV voor het eerste in tien jaar weer de Dennenappel mocht optillen.

'Ik denk dat dit er ook mee te maken heeft dat Schmidt een Duitser is', zei Bruggink. 'De beker is in Duitsland echte een megagrote prijs. In Nederland doen we daar toch snel een beetje laconiek over. Maar je wordt afgerekend op je prijzen. PSV heeft de afgelopen jaren niets gepresteerd in de beker, maar nu hebben ze eindelijk een trainer die het wél serieus neemt.'

Kenneth Perez was het daarmee eens: 'Vandaag voelde het ook echt als een hoofdprijs. De finale met de nummer één tegen de nummer twee. Er stond heel veel op het spel, ook je imago en je zelfbewustzijn als club. Dit is echt een grote prijs.'

PSV sinds de bekerwinst in 2012

Seizoen Eindstation Beul
2012/13 Finale AZ
2013/14 Derde ronde Roda JC Kerkrade
2014/15 Achtste finales Roda JC Kerkrade
2015/16 Kwartfinales FC Utrecht
2016/17 Tweede ronde Sparta Rotterdam
2017/18 Kwartfinales Feyenoord
2018/19 Tweede ronde RKC Waalwijk
2019/20 Achtste finales NAC Breda
2020/21 Kwartfinales Ajax
2021/22 Winnaar -
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.