Bruce: 'Het is heel, heel zwaar geweest, ik voelde me nooit echt gewild'

Reacties

Newcastle United zette woensdag manager Steve Bruce 'in goed overleg' aan de kant, waarna in Engelse media de geruchtenstroom over zijn opvolger hevig op gang is gekomen. Bruce geeft op de clubsite aan dankbaar te zijn voor de samenwerking in de afgelopen twee jaar, maar liet zich bij The Telegraph feller uit over zijn vertrek.

Bruce: 'Het is heel, heel zwaar geweest, ik voelde me nooit echt gewild'
© Pro Shots

De oud-verdediger van Manchester United kwam in de zomer van 2019 naar Newcastle en eindigde in de afgelopen twee seizoenen als dertiende en twaalfde met The Magpies. Na de recente overname door het Saudische investeringsfonds Public Investment Fund (PIF) werd al druk gespeculeerd over het vertrek van Bruce, die volgens The Athletic 9,5 miljoen ontvangt voor zijn ontbonden contract.

Dankwoord
De vertrokken manager laat op de website van Newcastle United weten de club te blijven steunen. 'Ik ben iedereen die verbonden is aan Newcastle United dankbaar voor de kans om deze unieke club te leiden. Ik wil mijn staf, de spelers en het ondersteunend personeel bedanken voor hun harde werk. Er zijn hoogte- en dieptepunten geweest, maar we hebben alles gegeven en we mogen trots zijn op onze inspanningen.'

'Newcastle is een club met een hele grote en trouwe achterban. Ik hoop dat Newcastle daar komt waar de eigenaren naartoe willen. Ik wens iedereen het beste voor de rest van dit seizoen en ook voor daarna', aldus Bruce, die in het verleden manager was van onder anderen Birmingham City, Hull City en Aston Villa.

Niet gewild
In gesprek met The Telegraph was Bruce iets openhartiger dan op de clubsite. 'Ik denk dat het misschien wel mijn laatste baan is. Het is heel, heel zwaar geweest. Ik voelde me nooit echt gewild. Ik had altijd het gevoel hebben dat mensen wilden dat ik zou falen, zeiden dat ik nutteloos was en een tactisch onbenul', aldus Bruce.

In Engelse media wordt Paulo Fonseca al nadrukkelijk genoemd als opvolger van Bruce. De Portugees werkte in de afgelopen twee seizoenen voor AS Roma, maar zit op dit moment zonder club. In de zomer werd Fonseca nog genoemd als nieuwe manager van Tottenham Hotspur. Ook Eddie Howe en Lucien Favre behoren tot de kandidaten om Bruce op te volgen bij Newcastle. Ondertussen wordt ook het gerucht heviger dat de club Ousmane Dembélé zou willen overnemen van Barcelona. De Fransman heeft bij Barça een contract tot volgend jaar zomer.

Reacties
Newcastle-icoon Alan Shearer reageerde op Twitter op het vertrek van Bruce: 'Ik weet hoe moeilijk het de afgelopen veertien jaar was om manager te zijn bij Newcastle. Ik weet ook hoe graag Steve en zijn familie wilden dat het zou werken. Het waren moeilijke omstandigheden in de afgelopen twee seizoenen. Het is nu een nieuw tijdperk. Bedankt voor je inzet en toewijding', schrijft de oud-speler en voormalig manager van Newcastle.

Gary Lineker was niet bepaald verrast door het nieuws vanuit Newcastle: 'Newcastle heeft Steve Bruce ontslagen. Dat zag niemand aankomen. Ik wens een zeer fatsoenlijke man het allerbeste toe', schreef de oud-international van Engeland en tv-persoonlijkheid op Twitter.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.