Premier League-clubs samen in actie: streep door de rekening voor Newcastle

Reacties

Clubs uit de Premier League mogen voor in ieder geval een maand geen sponsordeals sluiten met bedrijven die banden hebben met de eigenaren van de club. Dat is de uitkomst van een stemming. Voor Newcastle United betekent dat een flinke streep door de rekening.

Premier League-clubs samen in actie: streep door de rekening voor Newcastle
© Pro Shots

Newcastle United werd deze maand overgenomen door een Saoedisch investeringsfonds, dat een waarde van 367 miljard vertegenwoordigt. De huidige nummer negentien van de Premier League is daardoor een van de rijkste clubs van de wereld geworden. Er zijn grootse plannen om de selectie te versterken, maar Newcastle United heeft nog wel te maken met de Financial Fair Play-regels.

De competitiegenoten van Newcastle United vreesden dat de club deze regels zou kunnen omzeilen, door lucratieve sponsordeals af te sluiten met Saoedische staatsbedrijven. In dat geval zouden The Magpies in de aankomende transferperiodes veel meer geld kunnen uitgeven dan nu het geval is. Oneerlijk, vinden de (meeste) andere clubs in de Premier League. En dus werd er voor maandag een spoedvergadering belegd, om het over dit onderwerp te hebben.

Van de twintig clubs stemden achttien clubs voor een tijdelijke blokkering van sponsordeals met bedrijven die gelinkt zijn aan de clubeigenaren. Uiteraard stemde Newcastle United tegen, terwijl Manchester City weigerde om een stem uit te brengen. Bij City (dat in het verleden zelf meerdere van de besproken sponsordeals heeft afgesloten) plaatste men vraagtekens of dit akkoord wel legaal is.

Door de duidelijke meerderheid van de stemmen mogen clubs nu in ieder geval voor een maand geen sponsordeals afsluiten met bedrijven die banden hebben met de eigenaren van de club. Het onderwerp zal in de komende periode nogmaals besproken worden; dan wordt er gekeken of er een definitieve regelwijziging moet komen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.