Brouwers verklapt succesformule achter stunt Go Ahead bij Ajax

Reacties

Luuk Brouwers is maar wat blij met het punt dat Go Ahead Eagles uit de Johan Cruijff Arena heeft meegenomen. Ajax kwam zondagavond niet door de hechte defensie van de Deventenaren heen.

Brouwers verklapt succesformule achter stunt Go Ahead bij Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

'Dit voelt als een overwinning voor ons', jubelde de middenvelder na afloop bij ESPN, waarna hij direct een van de oorzaken voor het knappe punt gaf. 'We hebben naar de fragmenten van Groningen gekeken, die speelden ook 5-3-2. Wij dachten: Dat kunnen we beter.' En dat bleek, de noorderlingen gingen met 3-0 onderuit, terwijl Go Ahead dus een remise in de wacht sleepte.

Even dacht Brouwers, een van de Deventer blikvangers van dit seizoen, zelfs dat er meer in zat. 'Ik dacht: hij gaat er nog in met Cardona', doelde hij op de kans van de Spanjaard.

Uiteindelijk trok Brouwers toch een eerlijke conclusie. 'Je komt hier met maar één doel: elke bal wegtrappen die je tegenkomt en hopen dat je de nul houdt. Het voelt als een overwinning dat dat gelukt is.'

Van Wonderen
Trainer Kees van Wonderen sprak woorden van gelijke strekking. 'Een groot compliment aan de jongens hoe ze het ingevuld hebben. Het kwam uit zoals we het voor ogen hadden. Als je alle geluk van de wereld had gehad, hadden we met die kans van Marc zelfs nog kunnen winnen. We hebben op het juiste moment natuurlijk ook het geluk aan onze zijde gehad. We zijn ongelooflijk blij en trots', aldus de voormalige middenvelder, die aangaf dat hij niet alleen beelden van Groningen had laten zien. 'We hebben de wedstrijd van Oranje bij Portugal, de tweede wedstrijd onder Ronald Koeman, ook in ons achterhoofd gehouden.' Van Wonderen was onder Koeman assistent bij het Nederlands elftal. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer L. Brouwers
Meer over L. Brouwers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.