Brood en Pluim vinden elkaar in voorbereiding Roda JC

Wiljan Pluim (24) maakt tijdens de voorbereiding van Roda JC indruk als een van de twee controlerende middenvelders en heeft plots toch weer toekomst bij de club uit Kerkrade. De middenvelder leek, ondanks een nog een jaar doorlopend contract, op weg naar de uitgang.

Brood en Pluim vinden elkaar in voorbereiding Roda JC

Hij zag geen perspectief bij Roda en trainer Ruud Brood leek niet van plan hem te gaan gebruiken. Zijn coach wil hem nu liever niet laten gaan. 'Als Wiljan zo doorgaat, dan kan hij zeker van waarde zijn voor Roda', laat Brood weten. Pluim werd vorig seizoen verhuurd aan PEC Zwolle, waar hij een goede indruk achterliet. Na terugkeer in Limburg ging hij met Brood om de tafel.

'In dat eerste gesprek bleek er bij Wiljan (op foto in het shirt van PEC) toch nog wel wat teleurstelling uit het verleden te zitten. Twee weken geleden hadden we wéér een gesprek en toen was het gevoel bij hem al heel anders. Hij ziet ook dat de hele sfeer bij Roda JC nu anders is. En dat die trainer misschien toch best wel meevalt.'

Keeper en spitsBrood hoopt deze zomer nog een keeper en een extra spits te kunnen begroeten. 'We hebben een aanspeelpunt met Frank Demouge en een meer voetballende aanvaller met Krisztián Németh, maar ik zou er ook graag een snelle jongen met diepgang bij hebben voorin', stelt hij. 'Maar ons potje is aardig leeg en we letten er goed op dat we geen risico's nemen.'

Overigens mag Németh na een jaar alweer vertrekken. Hij is aangeboden bij onder meer NEC. Algemeen directeur Marcel van den Bunder meldt dat Roda eventueel externe investeerders wil inschakelen voor de komst van nieuwe spelers. Eerste prioriteit is een keeper. Przemyslaw Tyton (PSV) en Jasper Cillessen (Ajax) waren in beeld, maar Roda denkt dat beiden onhaalbaar zijn.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen