Roda JC ziet aanwinst Pluim als opvolger Janssen

Roda JC is zeer content met haar nieuwe speler Wiljan Pluim (22). De aanvaller wordt tot het einde van het seizoen op huurbasis overgenomen van Vitesse. Bovendien hebben de Limburgers een optie tot koop weten te bedingen, die volgens algemeen directeur Martin van Geel 'zeer realistisch' is.

Roda JC ziet aanwinst Pluim als opvolger Janssen

'Pluim is een uitstekende speler, echt een aanwinst voor deze ploeg, en tegen de huidige voorwaarden konden we hem niet laten lopen.' Roda JC hoeft geen huursom en salaris te betalen voor Pluim, die in 36 competitiewedstrijden voor Vitesse vijf keer tot scoren kwam.

Pluim kreeg van de huidige hoofdtrainer in Arnhem, Albert Ferrer, te horen dat er voor hem weinig perspectief op speelminuten is. De kans is groot dat hij komende zomer in Kerkrade de naar FC Twente vertrekkende Willem Janssen op zal volgen.

Van Geel ontkent dat Pluim nu al is gehaald zodat Janssen in de winterstop naar Enschede kan verkassen. 'Dat is niet aan de orde, en dat is ook niet de achtergrond van de transfer van Pluim. Eigenlijk was de komst van Wiljan niet gepland, maar opeens werd hij opportuun. We zouden gek zijn als we zo’n buitenkansje zouden laten liggen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's