Brood baalt van El Allouchi: 'Dan moet je een beetje nadenken'

Ruud Brood greep zondagmiddag naast zijn eerste zege als hoofdtrainer van NAC Breda. De Brabanders hadden kansen genoeg tegen VVV-Venlo, maar kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Met name Mitchell te Vrede was kansrijk in het Rat Verlegh Stadion. De 27-jarige spits stak de hand achteraf in eigen boezem. 'Ik had de wedstrijd over de streep kunnen trekken met die twee grote kansen. Dat is vervelend. Als ik die doelpunten maak, staan we hier heel anders', reageerde hij tegenover FOX Sports.

Brood kwam tot een zelfde conclusie. 'Het ging mis bij het benutten van onze mogelijkheden. We hebben genoeg gecreëerd, maar te veel laten liggen.' Toch was de trainer niet helemaal ontevreden. 'Sommige spelers waren wat angstig, maar er was geen gelatenheid. Dat vond ik belangrijk, we hebben echt gestreden voor de zege.'

NAC begon sterk, maar kreeg na veertien minuten toch een tegengoal. Pele van Anholt liet zich aftroeven door Peniel Mlapa. 'Dat was een behoorlijke tik. Door een persoonlijke fout gaat het mis. Daarna gingen we iets te geforceerd spelen, maar dat hebben we in de rust gecorrigeerd. Doodzonde dat iemand dan rood pakt', verwees de trainer naar Mounir El Allouchi, die in een tijdsbestek van drie minuten twee keer geel kreeg.

'Die schwalbe was niet slim, maar die tweede gele kaart was natuurlijk vervelender. Hij kwam voort uit enthousiasme, maar dan moet je wel een beetje nadenken. Nu moet je eraf en dat is doodzonde. We wilden winnen, maar dat is helaas niet gelukt.'