Brobbey was juist erg blij met extra rustdagen

Reacties

Er kwam veel kritiek op de technische staf van Ajax naar aanleiding van de vrije dagen die Ajax kreeg, maar spits Brian Brobbey was er juist erg blij mee. Hij maakte dankbaar gebruik van de extra rust.

Brobbey was juist erg blij met extra rustdagen
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 0
FC Utrecht
FC Utrecht

'Ik heb het als positief ervaren', stelde Brobbey (22) op het persmoment na de wedstrijd tegen FC Utrecht. 'Ik was best vermoeid. We hadden een lange week gehad, dus ik persoonlijk had het wel nodig. Je ziet ook hoe we winnen vandaag, dus het heeft goed uitgepakt.'

De rust leek Brobbey inderdaad goed te doen, hij was betrokken bij beide goals van Ajax. Hij scoorde dit seizoen vijftien keer in de Eredivisie en leverde daarnaast zeven assists. Met die cijfers is de spits rechtstreeks betrokken bij ruim veertig procent van de Ajax-productie in de Eredivisie.

'Persoonlijk gaat het goed met mij', vertelt Brobbey met gevoel voor understatement. 'Ik hoop dat ik dit kan vasthouden en nog belangrijker kan worden voor Ajax. Dit resultaat hadden we erg hard nodig.' Het resultaat kwam tot stand via een nieuwe formatie, wat voor Brobbey ook even wennen is. 'Normaal heb ik buitenspelers om me heen staan, nu heb ik twee middenvelders. Dat is dus wel anders. Het is nu nog steeds wel wennen, maar we hebben er deze week goed op kunnen trainen.'

Brobbey werd in februari Speler van de Maand, zijn goede spel bij Ajax levert hem mogelijk een plek in de spits van Oranje op. VI beoordeelde de diverse opties voor bondscoach Ronald Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.