Brobbey rekent na nieuwe dubbelslag op behouden van basisplaats

Reacties

Brian Brobbey gaat ervan uit dat hij, in ieder geval voorlopig, zeker is van zijn basisplaats bij Ajax. De spits scoorde zaterdag twee keer tegen RKC Waalwijk en verwacht dat hij nu mag blijven staan.

Brobbey rekent na nieuwe dubbelslag op behouden van basisplaats
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
1 - 4
Ajax
Ajax

Ajax speelde tot dusver vier Champions League-wedstrijden en in deze duels koos Alfred Schreuder steeds voor Mohammed Kudus in de punt van de aanval. In de laatste twee competitieduels mocht Brobbey starten en na zijn twee goals tegen Excelsior (7-1) was het zaterdag ook tegen RKC twee keer raak. Woensdag wacht Liverpool en Brobbey denkt ook dan aan de aftrap te verschijnen.

'Als je twee wedstrijden op rij twee keer scoort, dan vind ik niet dat de trainer je er zomaar uit kan halen', zei Brobbey voor de camera van ESPN op de vraag of hij het gevoel heeft dat hij nu definitief basisspeler is geworden. 'Vandaag was ik belangrijk met twee doelpunten én we hebben gewonnen. Goed toch?'

Vooral het moyenne van Brobbey valt op. De spits is niet altijd zeker geweest van een basisplaats, maar maakt wel steeds zijn doelpunten. Gemiddeld heeft hij iets meer dan een uur de tijd nodig voor een goal in de Eredivisie. Als hij dat over een heel seizoen volhoudt, eindigt Brobbey op meer dan veertig doelpunten.

Een mooi streven? 'Wie weet, wie weet', lachte de aanvaller. 'Laat me eerst maar lekker mijn spel spelen, doelpunten maken en belangrijk zijn voor het team, en dan zien we wel verder.' Ook over het Nederlands elftal en zijn kansen om naar het WK te gaan was Brobbey niet erg loslippig: 'Wie weet. Als ik mijn best blijf doen, hoop ik dat ik erbij zal zitten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.