Brobbey ook tegen PSV weer belangrijk voor Ajax

Reacties

Ajax is tegen PSV al na ruim een kwartier op voorsprong gekomen. Opnieuw vertolkte Brian Brobbey een hoofdrol. Zijn statistieken zijn fraai. 

Brobbey ook tegen PSV weer belangrijk voor Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 1
PSV
PSV

PSV-trainer Peter Bosz had vooraf nog de hoop uitgesproken dat zijn defensie Brian Brobbey zou beteugelen, iets dat in het thuisduel (5-2) vooral voor rust maar moeilijk lukte.

Ook nu kon PSV de Ajax-spits niet in toom houden. Berghuis stuurde Brobbey weg, die vervolgens alleen op het PSV-doel af mocht. De man in vorm bij Ajax leek de bal te ver voor zich uit te spelen, maar was toch op tijd om doelman Walter Benítez van de bal te houden en Berghuis aan te spelen. Zijn tegendraadse schot resulteerde in de 1-0.

Sinds het duel in Eindhoven liet Brobbey in alle officiële duels veertien goals en vijf assists aantekenen, waardoor hij een groot aandeel had in het opkrabbelen van Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Brobbey is nu bovendien in elk van zijn laatste twaalf competitieduels betrokken bij een doelpunt. Daarmee evenaart hij een record van Bryan Ruiz. De Costa Ricaan tekende in 2009 in dienst van FC Twente in twaalf achtereenvolgende duels voor een doelpunt of assist en had zodoende een groot aandeel in de landstitel van de Tukkers.

Qua totaalcijfers staat Brobbey in de 28 duels van dit seizoen op zeventien treffers en vijf assists. Die verzilverde voorzetten liet hij allemaal in de Eredivisie noteren, net als dertien van zijn treffers.

Volg het vervolg van Ajax-PSV in onze VI Live.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.