Brighton verlengt met Japanse dribbelkoning

Reacties

Brighton & Hove Albion heeft het contract van Kaoru Mitoma verlengd. De Japanse dribbelaar ligt nu tot medio 2027 vast in Engeland.

Brighton verlengt met Japanse dribbelkoning
© Pro Shots

In de zomer van 2021 nam Brighton de aanvaller voor drie miljoen euro over van het Japanse Kawasaki Frontale. Mitoma werd een jaar uitgeleend aan Union Sint-Gillis, waar hij indruk maakte met acht goals en vier assists. Het seizoen daarop brak hij door bij Brighton. Dit seizoen staat de buitenspeler op drie goals en drie assists in acht Premier League-duels.

'Dit is geweldig nieuws', zei zijn trainer Roberto De Zerbi via de clubkanalen. Technisch directeur David Weir was eveneens enthousiast. 'Het is fantastisch dat we een speler van zijn kwaliteit zo lang kunnen vastleggen. Hij heeft zich vorig seizoen aangepast aan de Premier League en is snel een van onze belangrijkste spelers geworden. Zijn succes is een weerspiegeling van het goede werk dat bij de club verricht wordt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Japan werd Mitoma in 2022 door de Japanse Pro Footballers Association (JPFA) uitgeroepen tot meest waardevoller speler van het jaar. Mitoma is inmiddels achttienvoudig international en maakte zeven interlandgoals voor Japan. Aankomende donderdag neemt Mitoma het met Brighton op tegen Ajax in de Europa League. Twee weken later komt hij naar Amsterdam voor het uitduel. 

Lees het bijzondere verhaal van deze Japanse dribbelkoning in onderstaand PRO-stuk:

Komende wedstrijden van Brighton & Hove Albion:

Za 21 okt. 2023

Do 26 okt. 2023

Zo 29 okt. 2023

Za 4 nov. 2023

Do 9 nov. 2023

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.