Brighton verhoogt met Veltman de kerstdruk op Ten Hag en Klopp

Brighton & Hove Albion blijft het goed doen in de Premier League. Tegen Southampton werd maandag op Boxing Day alweer de zevende overwinning van het seizoen geboekt. Daarmee gaat Brighton voorlopig over Liverpool heen en komt het op twee punten van Manchester United.

© Viaplay
Southampton
Southampton
1 - 3
Brighton & Hove Albion

Waar Brighton dit seizoen goed presteert met een plek in de subtop van Engeland, gaat het bij Southampton juist ondermaats. Inmiddels zijn de laatste vijf duels niet in winst omgezet. Voor het WK werd Nathan Jones al aangesteld als opvolger van de ontslagen Ralph Hasenhüttl, maar de Welshman heeft het ook nog niet op de rit.

Dat lieten basisspeler Joël Veltman wel zien met zijn teamgenoten. Al in de veertiende minuut opende uitgerekend Southampton-jeugdexponent Adam Lallana de score voor Brighton op Saint Mary's, tien minuten voor rust werd het via een eigen doelpunt van Romain Perraud ook 0-2. De zege werd veiliggesteld via een geweldige goal van Solly March in de tweede helft, die op aangeven van Veltman scoorde. De rake kopbal van James Ward-Prowse, een rebound na een door hemzelf gemiste strafschop, betekende slechts een eretreffer.