Brighton haalt met publiekslieveling concurrent voor Locadia

Reacties

Brighton & Hove Albion heeft zich maandag versterkt met Leonardo Ulloa. De Argentijnse spits komt op huurbasis over van Leicester City, waarmee hij in 2016 kampioen van de Premier League werd.

Brighton haalt met publiekslieveling concurrent voor Locadia

De komst van Ulloa betekent slecht nieuws voor Jürgen Locadia. De Nederlander kwam tien dagen eerder voor een recordbedrag over van PSV en moet nu dus een extra concurrent begroeten, al gaf Locadia aan ook achter de spits te kunnen spelen.

Met Ulloa haalt Brighton geen onbekende. De spits speelde tussen 2013 en 2014 anderhalf jaar voor The Seagulls en scoorde in die periode 26 keer in 58 officiële duels. Leicester nam hem in de zomer van 2014 vervolgens voor ruim tien miljoen euro over. Nog steeds met afstand de duurste verkoop in de clubgeschiedenis.

In zijn eerste seizoen in de Premier League kwam Ulloa tot elf competitietreffers, maar in het jaar daarop raakte hij zijn basisplaats langzaam kwijt. Manager Claudio Ranieri koos voor het koningskoppel Jamie Vardy - Shinji Okazaki, maar evengoed speelde Ulloa met zes doelpunten nog een rol in de miraculeuze landstitel.

'Onze fans kennen hem door en door. Hij is een fysiek sterke spits die de bal goed kan vasthouden en hij kan goals maken. We hopen dat hij dat hier ook gaat doen', duidt Brighton-manager Chris Hughton de kwaliteiten van zijn aanwinst. 'Ik was hier nog niet tijdens zijn vorige periode, maar de supporters hebben me alles over hem verteld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.