Brighton bevestigt transfer en aanstaande verhuur Van Hecke

Reacties

De transfer van Jan Paul van Hecke was al lang geen geheim meer, maar nu heeft ook eindelijk zijn nieuwe werkgever Brighton & Hove Albion de komst van de twintigjarige Zeeuwse verdediger bevestigd. De afgelopen seizoen bij NAC Breda doorgebroken jongeling zal worden verhuurd aan SC Heerenveen, zoals VI eerder al meldde.

Brighton bevestigt transfer en aanstaande verhuur Van Hecke
© Pro Shots

Daarmee gaan voor Van Hecke twee wensen tegelijk in vervulling: een contract bij een Engelse club (hij tekent een overeenkomst die hem tot medio 2023 aan Brighton bindt) en een kans in de Eredivisie. De transfer is al enkele weken geleden beklonken, pas nu zijn alle formaliteiten geregeld. In eerste instantie was het de bedoeling dat Van Hecke uitgeleend zou worden aan FC Utrecht, maar de Domstedelingen bepaalden dat zij hun eigen jeugdspelers niet in de weg wilden zitten door een huurling aan te trekken.

NAC ontvangt ongeveer twee miljoen euro voor Van Hecke. Via bonussen kan dat bedrag nog verder oplopen. De Bredase club was in eerste instantie al tot een akkoord gekomen met AS Monaco, maar Van Hecke en zijn begeleiders zagen die stap niet zitten omdat het de bedoeling zou zijn dat hij verhuurd zou worden aan Cercle Brugge. Brighton meldt op de clubwebsite ook dat de 'talentvolle' Van Hecke, die het naar eigen zeggen al lang volgde, zal worden verhuurd aan een 'Europese club'.

Heerenveen
In een eerder stadium had Van Hecke zelf al laten blijken graag eerst de stap naar een Eredivisie-club te willen maken. Hij sprak met AZ en FC Utrecht, maar die clubs hikten aan tegen de vraagprijs van NAC en haakten af. Heerenveen zal dus de club zijn die komend seizoen over Van Hecke kan beschikken. De Friezen zochten nog naarstig naar defensieve versterking en rondden deze donderdag al de komst van de Pool Pawel Bochniewic af, die voor ongeveer een miljoen euro overkomt van Górnik Zabrze.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.