Heerenveen haalt toptalent Bayern binnen voor de flanken

Reacties

SC Heerenveen gaat zich versterken met Oliver Batista Meier. De negentienjarige buitenspeler komt op huurbasis over van Bayern München.

Heerenveen haalt toptalent Bayern binnen voor de flanken
© Pro Shots

Batista Meier stond lang te boek als groot talent bij Bayern München en is ook Duits jeugdinternational. Het voorbije seizoen speelde de aanvaller voornamelijk bij het tweede elftal van de Duitse grootmacht, meestal als linksbuiten. Bij de Bundesliga-wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf eind mei mocht hij debuteren bij de ploeg van trainer Hansi Flick.

Bij Heerenveen is er behoefte aan een nieuwe linksbuiten door de toptransfer van Chidera Ejuke naar CSKA Moskou. De flanken zijn momenteel te dun bezet in de selectie van coach Johnny Jansen. Met Henk Veerman vond de club eerder deze periode al een aanvallende versterking en Batista Meier moet helpen de targetman te bedienen.

Als de laatste hobbels genomen zijn, hoopt Heerenveen de Duitser snel te presenteren. Ook verwachten de Friezen spoedig de komst van Jan Paul van Hecke en Pawel Bochniewicz wereldkundig te maken.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.