Brief UEFA betekent slecht nieuws voor Utrecht: besluit KNVB was juist

Reacties

De UEFA steunt het besluit van de KNVB om het directe ticket voor de Europa League op basis van de sportieve prestaties in de competitie toe te kennen. Eigenlijk zou de bekerwinnaar rechtstreeks toegang krijgen tot het tweede toernooi van de UEFA.

Brief UEFA betekent slecht nieuws voor Utrecht: besluit KNVB was juist
© Pro Shots

Dat Feyenoord als nummer drie direct de Europa League ingaat, was daarom tegen het zere been van FC Utrecht. De Domstedelingen grepen als bekerfinalist en nummer zes van de Eredivisie overal naast, terwijl nummer vijf Willem II wél de voorronde van de Europa League in mag. Dat terwijl de Tilburgers een wedstrijd meer hebben gespeeld, maar een minder doelsaldo hebben dan Utrecht.

Volgens de KNVB is de verdeling van de Europese tickets in lijn met wat de UEFA voorschrijft. En dat heeft de Europese voetbalbond in een brief nu ook toegelicht. 'De UEFA schrijft voor dat Europese tickets door de landelijke voetbalbonden moeten worden verdeeld op basis van sportieve prestaties en dat bij een niet uitgespeeld bekertoernooi hiervoor moet worden teruggegrepen naar de prestaties in de competitie.'

'AZ is vooralsnog de grootste verliezer in deze coronacrisis'

'Het ticket dat bestemd was voor de bekerwinnaar komt dan toe aan de best geklasseerde club die geen ticket krijgt toegewezen voor de Champions League', schrijft de KNVB vrijdagmiddag in een bericht op de website. 'In Nederland is dat Feyenoord, dat op de derde plaats van de Eredivisie staat. Dat de Rotterdammers ook in de bekerfinale zouden aantreden, staat dus los van deze verdeling.'

De KNVB blijft daarom bij het besluit dat op 24 april is genomen door het bestuur betaald voetbal. Ajax en AZ gaan (de voorronden van) de Champions League in, de Europa League-tickets zijn voor Feyenoord, PSV en Willem II. Het is opnieuw slecht nieuws voor Utrecht, dat al heeft aangekondigd er niet bij te laten zitten. De club heeft al aangekondigd net als SC Cambuur en De Graafschap naar de rechter te stappen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.