Brentford houdt Premier League-droom levend op historische avond

Reacties

Brentford mag nog altijd dromen van het debuut in de Premier League. De club van bankzitter Halil Dervisoglu draaide tegen het Swansea City van Erwin Mulder en Mike van der Hoorn de achterstand uit het heenduel knap om en plaatste zich uitgerekend tijdens de laatste wedstrijd op Griffin Park voor de promotiefinale, die op 4 augustus op Wembley wordt gespeeld.

Brentford houdt Premier League-droom levend op historische avond
© Pro Shots
Brentford
Brentford
3 - 1
Swansea City
Swansea City

Brentford moest tegen Swansea van basisspelers Van der Hoorn en Mulder een 1-0 achterstand goedmaken om uitzicht te houden op promotie naar de Premier League. De nederlaag uit de heenwedstrijd was al na een kwartier weggepoetst. Ollie Watkins maakte er na elf minuten 1-0 van na een steekbal van Mathias Jensen, vier minuten later kopte Emiliano Marcondes al vallend raak uit een voorzet van Saïd Benrahma.

Het was een streep door de rekening voor Swansea, waar Van der Hoorn in de rust in de kleedkamer achter bleef. Meteen na de hervatting werd de opgave voor de Welshmen nog zwaarder toen Bryan Mbeumo goed voor zijn man kwam en knap raak kopte uit een voorzet van Rico Henry. Rhian Brewster bracht de spanning twaalf minuten voor tijd na een fout van verdediger Pontus Jansson nog terug, maar een tweede goal zat er niet in.

Brentford was via Benrahma zelfs nog dicht bij de 4-2, de Algerijn schoot tegen de paal. De nummer drie van het Championship mag zich nu opmaken voor de finale tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Fulham en Cardiff City (tussenstand: 2-0). Waar die clubs vorig seizoen allebei degradeerden uit de Premier League, kwam het in 1889 opgerichte Brentford nog nooit uit in de in 1992 opgerichte Premier League.

Mocht Brentford slagen in die missie, dan speelt het zijn eerste wedstrijden in de Premier League komend seizoen in het fonkelnieuwe Brentford Community Stadium. De return tegen Swansea was de allerlaatste officiële wedstrijd op het oude Griffin Park, dat al sinds 1904 in gebruik was. Het was in dat opzicht dus een historische avond voor The Bees, die in ieder geval met een goed gevoel afscheid nemen van hun oude onderkomen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.