Brazilië krijgt na pijnlijke uitschakeling een nieuwe bondscoach

Reacties

Brazilië krijgt een nieuwe bondscoach. Na de pijnlijke eliminatie door Kroatië heeft Tite bevestigd dat hij vertrekt bij de nationale ploeg. Die intentie was overigens al in februari uitgesproken.

Brazilië krijgt na pijnlijke uitschakeling een nieuwe bondscoach
© Pro Shots

Tite (61) stond sinds 2016 voor de groep bij Brazilië, dat twee jaar later op het WK in Rusland sneuvelde in de kwartfinale. De bondscoach mocht desondanks aanblijven. In Qatar ging het voor Brazilië nu weer mis bij de laatste acht. Na een gelijkspel nam Kroatië de strafschoppen beter.

Tite beschikt over een contract tot na het WK en vertelde al in februari dat hij van plan was om na het toernooi te stoppen. Na de nederlaag tegen Kroatië bevestigde de oefenmeester dat er geen verlenging van de samenwerking komt. 'Dit was een pijnlijke nederlaag, maar ik heb er vrede mee. Het is het einde van een cyclus', zei Tite op de afsluitende persconferentie in Qatar.

De Braziliaanse bond gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach. Braziliaanse media zien graag een buitenlandse coach komen, zo bleek wel na de uitschakeling tegen Kroatië.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.