'Brazilië heeft eindelijk beet bij Ancelotti'

Reacties

Carlo Ancelotti gaat de nieuwe bondscoach van Brazilië worden. Dit gebeurt echter niet per direct: volgens het Braziliaanse mediakanaal Globo zal hij vanaf 2024 aan het roer komen te staan. Tot die tijd zal de Braziliaanse bond een vertrouweling van Ancelotti aanstellen om de transitieperiode al in gang te zetten.

'Brazilië heeft eindelijk beet bij Ancelotti'
© Pro Shots

Brazilië is sinds de uitschakeling op het WK op zoek naar een nieuwe bondscoach. Tite nam afscheid na de nederlaag tegen Kroatië in de kwartfinale, onder interim-coach Ramon Menezes werden vervolgens oefeninterlands gespeeld tegen Marokko en Guinea. Tussendoor passeerden grote namen als Pep Guardiola en José Mourinho de revue als opvolgers van Tite, maar tot een deal kwam het niet.

Menezes zal sowieso tot en met 2024 betrokken blijven bij de Braziliaanse ploeg. Globo weet dat Ancelotti ondanks dat zijn contract bij Real Madrid doorloopt, alvast betrokken wil zijn bij zijn toekomstige werkgever. Hij zal volgens het Braziliaanse medium een vertrouweling aanwijzen om de honneurs waar te nemen tot het einde van het volgende seizoen. Die vertrouweling zal contacten onderhouden met de Braziliaanse internationals die in Europa spelen, Menezes zal dat doen voor de internationals die actief zijn in Brazilië.

Omdat Ancelotti bij Real Madrid over een doorlopend contract beschikt, wordt er pas in januari verwacht dat Brazilië met een officieel statement over de toekomstige aanstelling van de Italiaan komt. Het grote doel van Ancelotti wordt om Brazilië in 2026 naar het eerste WK-succes sinds 2002 te leiden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.