Braziliaanse zender claimt toptransfer Raphinha naar Bayern München

Reacties

Raphael Dias Belloli, kortweg Raphina, gaat mogelijk bij Bayern München aan de slag. Het Braziliaanse TNT Sports claimt dat de deal nagenoeg rond is en dat de 25-jarige rechtsbuiten Leeds United in gaat ruilen voor Bayern.

Braziliaanse zender claimt toptransfer Raphinha naar Bayern München
© Pro Shots

De transfer moet in januari zijn beslag gaan krijgen. Leeds United ontvangt ongeveer vijftig miljoen euro voor Raphina en moet een deel daarvan, anderhalf miljoen euro, afstaan aan het Braziliaanse Avaí, de club waar Raphina zijn carrière begon. Ook Vitória Guimarães, Sporting Portugal en Stade Rennes pikken een graantje mee.

Bayern is op zoek naar een opvolger voor Kingsley Coman. De club uit Beieren is er nog niet in geslaagd het tot medio 2023 doorlopende contract van de Fransman te verlengen. Bayern wil voorkomen dat Coman net als David Alaba transfervrij vertrekt en zet derhalve liever in op een verkoop van Coman en op het halen van een opvolger.

Die vervanger moet dus Raphinha worden, die bezig is aan een sterk seizoen bij het Leeds van Marcelo Bielsa. De flankspeler scoorde acht keer in zestien competitiewedstrijden en begint ook een steeds grotere rol te spelen bij de nationale ploeg. Tot dusverre kwam Raphinha vijf keer uit voor de Braziliaanse ploeg.

Als Raphinha inderdaad voor vijftig miljoen euro naar Bayern verkast, dan wordt hij na Lucas Hernández en Leroy Sané de duurste aankoop aller tijden van Der Rekordmeister. Het zou tevens een record betekenen voor Leeds. De duurste uitgaande speler van The Whites is Rio Ferdinand, die in 2002/03 voor omgerekend circa 46 miljoen euro naar Manchester United vertrok.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.