Braziliaanse twijfel volgend hoofdstuk in Copa América-chaos

Reacties

Minder dan twee weken voor de start is nog steeds onzeker waar de strijd om de Copa América zal worden gevoerd. De beoogde lastminute-oplossing Brazilië is nog allerminst zeker.

Braziliaanse twijfel volgend hoofdstuk in Copa América-chaos
© Pro Shots

Na het terugtrekken van eerst Colombia en daarna ook Argentinië als gastheer wierp Brazilië zich op als redder in nood. Het land wilde het Zuid-Amerikaanse kampioenschap onderdak bieden. De CONMEBOL greep deze kans minder dan twee weken voor de start van het toernooi met beide handen aan.

De opluchting bij de Zuid-Amerikaanse bond maakt nu weer plaats voor onzekerheid. De Braziliaanse minister Luiz Eduardo Ramos sprak tegen dat het al een uitgemaakte zaak was. 'Er is niets getekend', zei de politicus. 'Niets is zeker, maar ik wil benadrukken dat we midden in het proces zitten.' De verwachting is dat dinsdag een besluit valt in Brazilië, nota bene het land dat in Zuid-Amerika het zwaarst getroffen is door corona.

Ramos benadrukte dat het gaat om wedstrijden zonder publiek. De deelnemende landen mogen beschikken over een delegatie van maximaal 65 personen, die allen gevaccineerd moeten zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.