Braziliaanse schorpioenkick, Elia blundert met tattoo

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Braziliaanse schorpioenkick, Elia blundert met tattoo

• De veertienjarige Thomas Luciano heeft zich in de strijd om de FIFA Puskás Award 2016, voor mooiste doelpunt van het jaar, gemengd. De Braziliaanse jeugdspeler van Gremio doet dat met dit pareltje: een ware schorpioenkick.

Zweden neemt komende zomer niet alleen 23 spelers mee in het vliegtuig naar Frankrijk, maar ook nog eens 23, op maat gemaakte, matrassen. Volgens teammanager Lasse Richt biedt het een 'psychologisch voordeel'. Je zou toch zeggen dat ze in Frankrijk ook wel een IKEA hebben? (Het Nieuwsblad)

'KBTR zet z'n tanden erin. Onverzettelijk en strijdvaardig: op naar Europees voetbal!'
• De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen spreekt op de clubsite van FC Utrecht bemoedigende woorden in aanloop naar het thuisduel met AZ in de laatste speelronde van de Eredivisie. De bestuurder overhandigde aanvoerders Willem Janssen en Mark van der Maarel een schilderij van artiest KBTR - gespecialiseerd in het schilderen van, jawel: kabouters - als blijvende herinnering aan dit seizoen en het behalen van de bekerfinale.

'Ze hebben niet genoeg gedaan. Ze hebben niet genoeg kansen gecreëerd, toonden geen geloof of wil om te winnen en verdienden het daarom ook niet om de finale te halen.'
Oud-verdediger van Manchester United en tv-analist Rio Ferdinand is altijd goed voor een ongezouten mening. Dit keer analyseert hij het spel van Manchester City in het Champions League-duel met Real Madrid in enkele snedige zinnen. (BT Sport)

Een goede tattoo zetten, het blijkt niet te onderschatten. En ook de clubnaam Feyenoord juist spellen is maar weinigen gegeven. Oh, en is april nou de vierde of vijfde maand van het jaar? Al heeft het ook veel weg van een grap.

Mocht je daadwerkelijk niets te doen hebben, help Eljero Elia de volgende keer dan gewoon even.

'Claudio belt me iedere avond, maar dit was extra speciaal. Ik had dit ook nooit verwacht. Claudio vertelde me wel dat hij een geweldige spelersgroep had en dat de selectie uitstekend trainde, maar dit zag niemand aankomen. Nu is hij de koning van Engeland.'
• Leicester City-manager Claudio Ranieri lijkt een moederskindje te zijn. De woorden van moeder Renata vergroten de aaibaarheidsfactor van de Italiaan, die The Foxes naar de landstitel in de Premier League loodste, nog maar eens. (La Repubblica)

Vitesse kan zaterdag niet op Papendal trainen vanwege de Giro. Het peloton van de Ronde van Italië krijgt voorrang. Tja, dat krijg je als je niet in de kopgroep van de Eredivisie zit…

• Wat een alleskunner is het toch ook. Het atletisch vermogen van Cristiano Ronaldo is enorm, zo bleek woensdagavond maar weer tijdens de Champions League-wedstrijd Real Madrid-Manchester City (1-0). De enorme sprong van de Portugees deed denken aan de acties van basketballegende Michael Jordan.

'Ons voetbal lelijk? Geen probleem. Ik vind het fantastisch, we spelen om te winnen.'
• Atlético Madrid-president Enrique Cerezo is niet zo onder de indruk van de kritiek van Bayern München-middenvelder Arturo Vidal op het spel van Los Colchoneros. De Chileen noemde het voetbal van de Madrilenen lelijk na de uitschakeling in de halve finale van de Champions League. (Radio Marca)

• Lelijk of niet, Atlético staat in de finale van de Champions League. Real Madrid is de tegenstander en ontmoetingen tussen de stadgenoten zijn een garantie voor opstootjes. De gedachten gaan terug naar de wedstrijd tussen de Madrileense grootmachten in het seizoen 2012/13. Diego Costa, Sergio Ramos en Pepe vermaakten zich uitstekend met elkaar, de boeven. Wat zullen de Real-verdedigers balen dat Costa inmiddels bij Chelsea speelt.

• Het is altijd lachen met FC Volendam-verdediger Kees Kwakman, die de KNVB op de hak neemt. Kwak nog wel even nieuwe kleureninkt in de printer, Kees.

'Na mijn gesprek met Benítez had ik geen twijfels meer. Hij was duidelijk tegen mij. Ik kwam niet in zijn plannen voor.'
• Geen fijnproever, die Rafa Benítez, of juist wel. Hoe dan ook, het vertrek van de Spaanse trainer heeft voor Real Madrid-verdediger Pepe goed uitgepakt. Onder trainer Zinedine Zidane mag de bikkelharde mandekker zich weer vrijwel iedere wedstrijd uitleven. (Cadena COPE)

• Bij de tachtigjarige William Moore werd onlangs een hersentumor ontdekt en nu heeft de Manchester United-supporter nog één wens: bij de FA Cup-finale tegen Crystal Palace zijn. United-linksback Luke Shaw gaat het regelen voor de trouwe supporter. 'Geen enkel probleem, dat doe ik graag', aldus de sympathieke verdediger tegen Manchester Evening News.

• Aiyawatt Srivaddhanaprabha, vice-voorzitter bij Leicester City, heeft tegenover Thaise media een boekje opengedaan over clubtopscorer Jamie Vardy. De clubtopscorer van de Premier League-winnaar speelt tegenwoordig verdedigers dronken, maar dat was in zijn eerste jaar bij The Foxes wel anders. 'De dag waarop we hem kochten, kwam hij me al bedanken voor het veranderen van zijn leven. Hij had nooit eerder in zijn leven zoveel geld gekregen. Hij begon flink te drinken en we wisten niet wat we moesten doen. Toen hij dronken op de training verscheen, hebben we maar ingegrepen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.