Brands pakt door bij Everton: Mina en Gomes tekenen

Reacties

Op de laatste dag van de zomerse transfermarkt in Engeland heeft Everton zich versterkt met Yerry Mina. De verdediger is voor 30,25 miljoen euro gekocht van Barcelona. André Gomes komt op huurbasis over van diezelfde club.

Brands pakt door bij Everton: Mina en Gomes tekenen

Het transferbedrag van Mina kan door bonussen met nog eens anderhalf miljoen euro oplopen. De mandekker kwam afgelopen winter over van Palmeiras. Hoewel Mina bij Barcelona geen onuitwisbare indruk maakte, heeft de club wel een terugkoopoptie laten opnemen in het contract.

Mina was op het WK in Rusland wel een van de sterkhouders van Colombia, dat door Engeland werd uitgeschakeld in de achtste finale. De verdediger werd ook in verband gebracht met Manchester United, maar kiest dus voor een overstap naar Everton.

Gomes
André Gomes wordt het komende seizoen gehuurd van Barcelona. Everton betaalt 2,25 miljoen euro om een jaar lang de beschikking te krijgen over de Portugese international, die sinds zijn komst van Valencia medio 2016 nooit uitgroeide tot een vaste waarde in Camp Nou.

Technisch directeur Marcel Brands strikte op Deadline Day eerder al Bernard. Everton versterkte zich de afgelopen weken al met Lucas Digne en Richarlison.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.