Begeerde Bernard derde aanwinst voor Brands bij Everton

Reacties

Marcel Brands heeft de strijd om Bernard gewonnen. Everton maakt op de officiële website van de club melding van de komst van de Braziliaan, die een vierjarig contract heeft getekend op Goodison Park.

Begeerde Bernard derde aanwinst voor Brands bij Everton

Bernard (25) kon transfervrij worden binnengehaald, nadat hij zijn contract bij Shakhtar Donetsk had uitgediend. De topclub uit Oekraïne betaalde vijf jaar geleden nog 25 miljoen euro aan Atlético Mineiro voor de dribbelaar. Op dat moment waren er ook verschillende Europese topclubs geïnteresseerd, maar Shakhtar kwam verrassend als nieuwe club voor Bernard naar voren.

In vijf jaar tijd kwam Bernard tot 157 officiële wedstrijden voor Shakhtar, waarin hij 28 keer scoorde en 35 assists leverde. Vanwege zijn transfervrije status werd de veertienvoudig Braziliaans international met verschillende clubs in verband gebracht. Everton bleek het slagvaardigst en begroette Bernard woensdag voor de medische keuring. Die leverde geen problemen op, waarna de technicus zijn handtekening zette onder zijn contract.

Bernard is de derde nieuwkomer van deze zomer bij Everton, na Richarlison (Watford) en Lucas Digne (Barcelona). Technisch directeur Brands wil voor het sluiten van de transfermarkt, in Engeland al donderdagavond 18.00 uur, in ieder geval nog een centrale verdediger binnenhalen. De Colombiaan Yerry Mina van Barcelona schijnt daarvoor de belangrijkste kandidaat te zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.