Brands-aankoop Richarlison debuteert in Braziliaanse selectie

Reacties

Richarlison kan volgende maand zijn debuut voor de nationale ploeg van Brazilië maken. De 21-jarige aanvaller van Everton is door bondscoach Tite alsnog opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Fluminense-spits Pedro.

Brands-aankoop Richarlison debuteert in Braziliaanse selectie

Zijn eerste oproep voor de Seleção is voor Richarlison de beloning voor een sterke start van zijn tweede Premier League-seizoen. Met drie goals in de eerste drie duels is de 21-jarige topaankoop van The Toffees gedeeld topscorer. Wel kreeg hij zaterdag rood. In zijn eerste jaar scoorde de voormalig jeugdinternational vijf keer voor Watford.

Die club troefde Ajax een jaar geleden nog af in de strijd om Richarlison, die destijds voor 12,4 miljoen euro overkwam van de Braziliaanse topclub Fluminense. Een jaar later verkocht Watford de rappe vleugelspits alweer voor ruim het drievoudige aan het Everton van technisch directeur Marcel Brands.

Brazilië oefent tegen de Verenigde Staten (7 september) en El Salvador (11 september). In de selectie van de vijfvoudig wereldkampioen ontbreken diverse spelers die er eerder deze zomer op het WK nog wel bij waren. Op het toernooi in Rusland was België, de latere winnaar van de bronzen plak, te sterk in de kwartfinale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.