Kane rekent af met augustus-vloek, Richarlison opnieuw goud waard

Tottenham Hotspur heeft - opnieuw met veel moeite - ook zijn tweede wedstrijd in het nieuwe Premier League-seizoen gewonnen. Everton en Leicester City wonnen voor het eerst, terwijl de problemen voor West Ham United verder zijn toegenomen.

Tottenham Hotspur
3 - 1
Fulham
Fulham

Tottenham Hotspur overtuigde bij de openingswedstrijd tegen Newcastle United niet, maar won wel met 1-2. De naweeën van een zwaar WK waren in de stadsderby tegen Fulham opnieuw terug te zien bij de topploeg. Het liep niet soepel bij Spurs, dat in de eerste helft vooral de aanval zocht over de rechterflank. De voorzetten van Kieran Trippier leverden het nodige gevaar op, maar telkens ontbrak het aan de goede afwerking. Fulham mazzelde bij de hachelijke situaties in het strafschopgebied, maar in de 43ste minuut was het geluk op. Arsenal-huurling Calum Chambers werkte slecht weg en Lucas Moura profiteerde genadeloos door de bal in de verre hoek te krullen.

Het was een bevrijdende treffer, maar de jacht op de voorsprong kon na 52 minuten alweer helemaal opnieuw beginnen. Fulham, waar Manchester United-huurling Timothy Fosu-Mensah een basisplaats had, sloeg namelijk vroeg in de tweede helft verrassend toe na een geweldige voorzet van Joe Bryan. Aleksandar Mitrovic miste in eerste instantie nog en kreeg de bal met wat geluk terug van Ryan Sessegnon, bij de tweede poging van de Serviër was het wel raak: 1-1.

Het was Trippier die bij Spurs voor het tweede moment van verlossing zorgde. De rechterwingback maakte bij Engeland tijdens het WK al grote indruk met zijn traptechniek en tegen Fulham krulde hij een kwartier voor tijd de bal prachtig over de muur de hoek in bij een vrije trap. Harry Kane maakte aan alle spanning een eind. De spits speelde lang ongelukkig tegen Fulham en leek zijn augustus-vloek zo in stand te houden. De goalgetter had nog nooit een Premier League-goal gemaakt in de openingsmaand van het seizoen en stond inmiddels al meer dan duizend minuten droog in augustus. Tot de 78ste minuut - na een droogte van in totaal 1.069 minuten in augustus - bij het duel met Fulham. Kane werkte op aangeven van invaller Érik Lamela beheerst af door de bal in de verre hoek te plaatsen en zo de eindstand op 3-1 te bepalen

Everton
Everton
2 - 1
Southampton
Southampton

Na in de eerste speelronde met tien man knap te hebben gelijkgespeeld tegen het gepromoveerde Wolverhampton Wanderers heeft Everton nu zijn eerste zege onder de nieuwe manager Marco Silva binnen. De Portugees kon nog niet beschikken over alle zes de aanwinsten die Marcel Brands als technisch directeur naar Goodison Park heeft gehaald. Van de nieuwkomers was Richarlison opnieuw de enige die in de basis begon en de linksbuiten was wederom belangrijk. De Braziliaan scoorde vorige week al twee keer bij zijn Everton-debuut en reageerde nu na een halfuur alert op een voorzet van Theo Walcott en kopte binnen.

Walcott had Everton na een kwartier al op 1-0 gezet en The Toffees leken na de goal van Richarlison niet meer in de problemen te komen. Maar dat was buiten Danny Ings gerekend. De van Liverpool overgekomen spits maakte in de 54ste minuut de aansluitingstreffer. Southampton nam vervolgens nog wel volop risico, maar kwam niet verder dan die ene goal.

Leicester City
2 - 0
Wolverhampton Wanderers

Volgens diverse Engelse media zijn er bij Leicester City zo vroeg in het seizoen al volop twijfels over Claude Puel, die voor onvoldoende attractiviteit zou zorgen als manager van The Foxes. Bij de evenwichtige wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers viel er over het resultaat in ieder geval weinig te klagen. Het verschil werd voor rust al gemaakt. Met flink wat fortuin kwam de thuisploeg in de 29ste minuut op voorsprong. Matt Doherty kopte de bal in eigen doel uit een voorzet van Marc Albrighton.

Met James Maddison haalde Leicester City deze zomer voor liefst 25 miljoen euro zijn nieuwe spelmaker op bij Norwich City en de 21-jarige Engelsman scoorde in het King Power Stadium voor het eerst voor zijn nieuwe club. Het schot van de aanvallende middenvelder werd van richting veranderd, waardoor Rui Patrício kansloos was: 2-0. Dat het nog spannend werd, mocht Jamie Vardy zich aantrekken. De spits kreeg na ruim een uur direct rood voor een gevaarlijke tackle op Doherty. Het slotoffensief van Wolves leverde echter niets meer op.

West Ham United
1 - 2
AFC Bournemouth

West Ham had voor eigen publiek wat goed te maken na de wel erg forse nederlaag bij Liverpool in de eerste speelronde (4-0). Tegen AFC Bournemouth zorgde het spel van de vernieuwde ploeg ongetwijfeld wel voor optimisme bij de achterban van The Hammers. Het elftal van Manuel Pellegrini domineerde en nam na ruim een halfuur de leiding via Marko Arnautovic. De Oostenrijker met een verleden bij FC Twente ging naar de grond na een overtreding van Nathan Aké en benutte de daaropvolgende strafschop zelf. De flamboyante aanvaller, op dat moment als aangever of maker betrokken bij acht van de laatste twaalf Premier League-goals van West Ham, deed dat zonder op het moment van schieten naar de goal te kijken.

De stemming in Oost-Londen sloeg in de tweede helft volledig om. Callum Wilson zette na een uur de West Ham-defensie te kijk door na een solo af te ronden. Het verdedigen van de thuisploeg was lachwekkend. De schade werd alleen maar groter. Steve Cook zorgde even later uit een vrije trap van Ryan Fraser voor de 1-2 door de bal voorbij Lukasz Fabianski te koppen. West Ham kwam niet meer terug van die klap en verloor dus opnieuw.