Braithwaite geniet van sterk Barça-debuut: 'Ik was mijn kleren nooit meer'

Reacties

Martin Braithwaite kan terugkijken op een sterk debuut voor Barcelona. Met zijn invalbeurt tegen Eibar werd voor de veelbesproken Deense international een droom werkelijkheid.

Braithwaite geniet van sterk Barça-debuut: 'Ik was mijn kleren nooit meer'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 0
Eibar
Eibar

Braithwaite werd afgelopen donderdag gepresenteerd bij Barcelona, dat achttien miljoen euro overmaakte naar Leganés om de aanvaller binnen te kunnen halen. De Spaanse kampioen mocht volgens een speciale regel van La Liga na het sluiten van de transfermarkt nog een nieuwe speler aantrekken, omdat Ousmane Dembélé zes maanden aan de kant staat met een hamstringblessure.

Barcelona werd met verschillende spelers in verband gebracht en koos uiteindelijk voor Braithwaite, die toch geen grootse carrière achter de rug heeft. Supporters en Spaanse media reageerden dan ook kritisch op de komst van de Deen. Bij zijn debuut liet Braithwaite zaterdag echter zien dat hij wel degelijk zijn waarde kan hebben. De nieuwkomer kwam twintig minuten voor tijd binnen de lijnen en had een belangrijke rol bij de laatste twee doelpunten die Barcelona maakte.

Na afloop stond Braithwaite de pers met een grote glimlach te woord. 'Het was waanzinnig', glunderde de aanvaller. 'Ik was een beetje zenuwachtig, maar vooral heel enthousiast. De supporters hebben me heel goed ontvangen en ik ben er trots op dat ik hier nu mag zijn.'

Lionel Messi was met vier goals de grote man in de 5-0 zege op Eibar. Braithwaite genoot van de Messi-show. 'Ik zal mijn kleren na de knuffel met Messi nooit meer wassen', grapte hij. 'Lionel lijkt me een geweldige jongen. Hij probeerde me met verschillende passes weg te sturen. Als je me vijftien dagen geleden had gezegd dat ik nu met Messi zou samenspelen bij Barcelona, dan had ik je niet geloofd.'

Bijna luisterde Braithwaite zijn debuut direct op met een doelpunt. Vlak voor tijd werd het schot van de invaller echter gekeerd door Marko Dmitrovic, waarna Arthur uit de rebound voor het slotakkoord zorgde. 'Het was een goede redding', baalde Braithwaite. 'Maar ik weet zeker dat ik in de toekomst wel zal gaan scoren, dus ik maak me geen zorgen.' De volgende wedstrijd van Barcelona is dinsdag in de Champions League, uit bij Napoli. Braithwaite is voor het miljardenbal echter niet speelgerechtigd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.