Boze Zuid-Koreanen eisen compensatie na geweigerde invalbeurt Ronaldo

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft zich niet populair gemaakt in Zuid-Korea. De superster van Juventus weigerde om afgelopen vrijdag zijn opwachting te maken in de oefenwedstrijd tegen de K League All Stars. Dat terwijl veel fans naar het stadion waren gekomen om juist Ronaldo te zien spelen.

Boze Zuid-Koreanen eisen compensatie na geweigerde invalbeurt Ronaldo

De wedstrijdorganisator zegt dat contractueel was opgenomen dat Ronaldo in ieder geval 45 minuten zou meedoen. De Portugees bleef echter de gehele wedstrijd, die in een 3-3 gelijkspel eindigde, op de bank zitten. De supporters in het stadion raakten gefrustreerd toen duidelijk werd dat Ronaldo niet zou gaan spelen en scandeerden de naam van Lionel Messi.

Robin Chang, directeur van het Koreaanse bedrijf dat de wedstrijd had georganiseerd, brak voor de camera van SBS in tranen uit. Zij vond tien minuten in de tweede helft uit dat Ronaldo niet zou gaan spelen. 'Toen ik me beklaagde bij Pavel Nedved, de vicevoorzitter van Juventus, zei hij: "Ik zou ook willen dat Ronaldo zou spelen, maar hij wil niet. Sorry, er is niets dat ik kan doen." Ik was zo gefrustreerd', aldus Chang.

De directeur is niet de enige die gefrustreerd het stadion verliet. Een deel van de aanhang wil Ronaldo aanklagen en een schadevergoeding eisen. De boze supporters willen niet alleen het geld voor een kaartje terug, maar denken ook aan een compensatie voor 'het mentale aspect'.

'Normaal gesproken wordt er bij dit soort zaken alleen om de prijs voor de kaartjes gevraagd, maar dit is een speciaal geval, omdat de wedstrijdorganisatie met valse beloftes heeft geprofiteerd van de liefde van de fans voor Ronaldo', zegt een advocaat tegen Reuters. 'Wat betreft het mentale aspect: sommige supporters zijn echt die hard fans. Het is voor deze fans heel pijnlijk dat Ronaldo niet heeft gespeeld. We hebben nu twee eisers die de wedstrijdorganisatie officieel aanklagen, maar ik heb heel veel telefoontjes gekregen en verwacht dat er nog wel zo'n 60.000 eisers bijkomen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.