Teleurstellend begin voor De Ligt bij Juventus

Matthijs de Ligt wacht nog op zijn eerste meevaller als speler van Juventus. Ook de derde oefenwedstrijd van de Nederlander in Italiaanse dienst eindigde teleurstellend.

De Ligt kent geen gelukkig begin bij Juventus. Hij debuteerde als invaller tegen Tottenham Hotspur en dit duel ging door een wereldgoal van Harry Kane met 2-3 verloren. De Ligt maakte zijn basisdebuut tegen Internazionale en maakte in dit duel een eigen doelpunt. Hij werd halverwege naar de kant gehaald en zag Cristiano Ronaldo na rust gelijkmaken, voordat Juventus de strafschoppenreeks die volgde won.

Vrijdag kreeg De Ligt opnieuw een basisplaats van Maurizio Sarri, in een oefenwedstrijd tegen een sterrenteam uit de K-League. De Ligt vormde een defensie met João Cancelo, Daniele Rugani en Pietro Beruatto en was kansloos toen Osmar Barba de score al in de achtste minuut opende. Na balverlies van Gonzalo Higuaín haalde de middenvelder van grote afstand verwoestend uit.

Higuaín maakte zijn fout goed met een fraaie assist op de gelijkmaker van Simone Muratore, maar kon niet voorkomen dat de All Stars vlak voor rust op een nieuwe voorsprong kwamen. De Ligt kwam net te laat om Cesinha van een goal af te houden en de Braziliaan deed bij het juichen Cristiano Ronaldo, die zelf overigens niet in actie kwam, na. Adam Taggart maakte er al snel in de tweede helft 3-1 van.

De Ligt, die van begin tot eind meedeed bij Juventus, zag de wedstrijd weer spannend worden dankzij de aansluitingstreffer van Blaise Matuidi. Hij kopte bij de tweede paal binnen. Niet veel later speelde Matheus een tegenstander door de benen en schoot hij de 3-3 tegen de touwen. Verder kwam Juventus niet en dus wacht De Ligt nog op zijn eerste succesje.