'Boze Bale gaat voor tientallen miljoenen confrontatie aan met Real Madrid'

Reacties

Gareth Bale laat zich niet zonder slag of stoot naar de uitgang dirigeren bij Real Madrid. De Welshman heeft een moeilijk zesde seizoen achter de rug in Spanje en inmiddels tekenen zich de contouren af van een serieuze vechtscheiding tussen speler en club.

'Boze Bale gaat voor tientallen miljoenen confrontatie aan met Real Madrid'

El Confidencial stelt dinsdag dat Bale gepikeerd is over de manier waarop hij de laatste maanden behandeld is bij Real Madrid. Trainer Zinedine Zidane hield hem veelvuldig aan de kant en piekerde er zelfs niet over Bale zondag in te brengen tegen Real Betis.

'Ook als ik nóg een wissel mocht toepassen, had ik het niet anders gedaan', sprak Zidane na de wedstrijd. 'Het spijt me voor hem, maar niemand weet wat komende zomer gaat gebeuren. Als ik zie dat er iets niet klopt, dan moet ik andere beslissingen nemen. Niemand zal vergeten wat Bale hier voor de club heeft gedaan, maar we leven nu in het heden en ik heb mijn eigen ideeën.'

Bale is teleurgesteld dat zijn trainer hem op deze manier in de steek heeft gelaten. Ook de relatie met de supporters is al enige tijd bekoeld, iets waar oud-speler Predrag Mijatovic de Welshman in februari al voor waarschuwde. Het lijkt erop dat de fans vrede hebben met een zomers vertrek van Bale uit Madrid en hopen op een nieuwe ster in de aanval.

Van voorzitter Florentino Pérez, de man die hem in 2013 binnenhaalde, heeft Bale de laatste maanden ook nauwelijks steun ontvangen. Pérez was degene die het transferrecord van Real Madrid verbrak om Bale over te nemen van Tottenham Hotspur, maar ook hij lijkt zijn handen van de aanvaller te hebben afgetrokken.

Bale is echter niet van plan geruisloos weg te gaan uit het Santiago Bernabéu en heeft een stevige troef in handen. In het najaar van 2016 verlengde hij zijn contract bij Real Madrid namelijk tot medio 2022, wat betekent dat hij nu nog drie jaar vastligt bij de Spanjaarden.

Als Real Madrid hem van de hand doet, wil Bale dat zijn resterende contractjaren volledig worden uitbetaald. In praktijk komt dat neer op 51 miljoen euro, zo rekende El Confidencial uit. Alleen wanneer een geïnteresseerde club bereid is zijn salaris bij Real Madrid te evenaren of zelfs te verbeteren, is Bale bereid af te zien van een compensatie van Real.

Real Madrid moet nu hopen dat er een club verschijnt die de 29-jarige Bale over wil nemen. De vraagprijs is op dit moment 70 miljoen euro, maar het is afwachten wie bereid is die som op tafel te leggen. Ter vervanging van Bale lijkt De Koninklijke in te zetten op de komst van Eden Hazard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.