Boymans is weer profvoetballer: spits maakt na 1.166 dagen zijn rentree

Reacties

Ruud Boymans mag zich weer profvoetballer noemen. De dertigjarige aanvaller stond maandagavond voor het eerst sinds 18 november 2016 (!) weer op het veld in een officieel duel. Boymans viel kort voor tijd in bij het duel tussen Jong AZ en Almere City FC.

Boymans is weer profvoetballer: spits maakt na 1.166 dagen zijn rentree
© Pro Shots

Boymans speelde in de Eredivisie voor VVV-Venlo, AZ, NEC en FC Utrecht. In 2014 liet de aanvaller Nederland achter zich voor een avontuur bij Al-Shabab in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar speelde hij door blessureleed drie jaar en twee maanden geleden voor het laatst een officieel duel. Dibba Al-Fujairah was zodoende héél lange tijd de laatste tegenstander tegen wie Boymans in actie kwam. Tót maandagavond.

In Almere kreeg Boymans eerder deze maand de kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Hij revalideerde in de maanden daarvoor al bij de jongste profclub van Nederland en verdiende vervolgens een contract tot het einde van het seizoen, met de optie voor nog een jaar. Nadat hij vorige week al tegen mixelftal van SC Cambuur speelde, kwam het maandagavond tegen Jong AZ tot de definitieve terugkeer in het betaald voetbal.

'Dit is misschien wel de grootste overwinning uit mijn carrière', sprak de aanvaller vorige week al na het oefenduel met SC Cambuur. Na de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tegen Jong AZ is Boymans dus helemaal terug in het profvoetbal en kan hij op jacht naar zijn volgende doelstellingen: een eerste basisplaats én zijn eerste goal in het profvoetbal sinds 14 oktober 2016.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.