Groot talent Madueke wijst Jong PSV de weg tegen Excelsior

Jong PSV heeft zich maandagavond naar een overwinning geknokt tegen Excelsior. De Eindhovenaren speelden lange tijd met een man meer, maar maakten pas diep in blessuretijd het verschil. Jong AZ en Almere City FC hielden elkaar in een spectaculaire wedstrijd in evenwicht.

Jong PSV
Jong PSV
2 - 1
Excelsior
Excelsior

Terwijl het bij het eerste van PSV een gigantische chaos is, loopt het ook bij Jong PSV voor geen meter. Tegen Excelsior werd er desondanks weer eens gewonnen. Doelman Alessandro Damen van Excelsior kreeg al vroeg rood nadat hij de doorgebroken Richard Ledezma naar de grond haalde, maar Jong PSV profiteerde voor rust niet van het numerieke overwicht. Sterker nog, Excelsior kwam vlak voor rust op voorsprong via een rake kopbal van Sander Fischer.

In de tweede helft beperkte Excelsior zich tot verdedigen. Jong PSV had volop balbezit, maar kwam nauwelijks tot kansen. Uiteindelijk maakte de gevaarlijkste man aan Eindhovense zijde, de pas zeventienjarige Noni Madueke, toch het verschil. De Engelsman omspeelde twintig minuten voor tijd de doelman en tikte de 1-1 binnen. Niet veel later was hij na een prachtige actie zelfs dicht bij de 2-1.

Die 2-1 kwam er in de 93ste minuut alsnog. Weer was het Madueke die de show stal. De Engelsman vond in een enorme drukte het gaatje en bediende Yorbe Vertessen, wiens voorzet werd binnengelopen door Cyril Ngonge. Jong PSV stijgt door de overwinning naar plek zestien, Excelsior zakt naar plek acht.

Jong AZ
Jong AZ
3 - 1
Almere City FC

In Alkmaar viel er wat meer te genieten voor de neutrale toeschouwer dan in Eindhoven. Zakaria Aboukhlal, die afgelopen zomer overkwam van PSV, opende tegen Almere City FC de score met alweer zijn achtste doelpunt van het seizoen. Thomas Verheijdt trok de stand op slag van rust tegen de verhoudingen in weer gelijk: 1-1.

Het doelpunt van Verheijdt veranderde het spelbeeld. Almere werd brutaler en kwam zeven minuten na rust op voorsprong toen de van FC Utrecht gehuurde Nick Venema een strafschop benutte. Nog geen minuut later stond het alweer gelijk na een doelpunt van Ferdy Druijf.

Jong AZ en Almere City kregen in het laatste halfuur de ene na de andere kans op een doelpunt. Uiteindelijk waren de bezoekers het meest efficiënt. Uitgerekend James Efmorfidis, die een verleden heeft bij AZ, zorgde met een schuiver voor de 2-3. Wederom bleek een voorsprong in dit duel weinig in te houden, want een paar minuten later zorgde Aboukhlal met zijn tweede voor het slotakkoord.