Boymans krijgt drie jaar na laatste speelminuten nieuwe kans in KKD

Reacties

Ruud Boymans staat voor zijn langverwachte rentree als profvoetballer. De dertigjarige spits heeft bij Almere City FC een contract voor een halfjaar ondertekend, met een optie voor nóg een seizoen.

Boymans krijgt drie jaar na laatste speelminuten nieuwe kans in KKD
© Pro Shots

Boymans kwam in het verleden met succes uit voor Fortuna Sittard, VVV-Venlo, AZ, NEC, Willem II en FC Utrecht, maar na zijn overstap na Al Shabab (in de Verenigde Arabische Emiraten) verdween de goalgetter volledig naar de achtergrond. Dat kwam mede door zwaar en veel blessureleed: de spits speelde op 18 november 2016 (!) voor het laatst mee in een officiële wedstrijd. Hij probeerde het nog even bij (Jong) FC Utrecht, maar ook daar werd hij maar niet fit.

Hij bleef hopen op een nieuwe kans, die Almere City hem nu heeft gegeven. Boymans revalideerde de afgelopen maanden al bij de jongste profclub van Nederland. 'We hebben afspraken gemaakt voor het moment waarop de revalidatie succesvol blijkt', aldus Almere City-directeur John Bes. 'Vanuit de wens om elkaar te helpen hebben beide partijen uiterste inspanningen geleverd om deze scorende spits weer het veld op te krijgen. Het is een compliment aan Ruud en uiteraard ook aan onze medische staf dat dit is gelukt.'

Boymans zelf is zijn nieuwe club meer dan dankbaar. 'Dat ik de kans kreeg van Almere City FC om dit traject samen in te gaan, zal ik niet snel vergeten. Ik verheug mij op deze periode, waarin ik mijzelf weer officieel profvoetballer mag noemen. Ik heb hier heel lang naar uitgekeken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.