Boussoufa ziet rode kaart in topper tegen AA Gent

De topper tussen AA Gent en Anderlecht eindigde onbeslist. De gasten uit Brussel mochten het meest tevreden zijn met de 1-1 aangezien ze veertig minuten met een man minder speelden.

Mbark Boussoufa maakte van de tweede helft slechts vijf minuten mee. De Marokkaanse spelmaker kon gaan douchen, nadat hij zijn tweede gele kaart had gekregen. De uitsluiting was onnodig en dom, want Boussoufa kreeg zijn eerste prent voor aanmerkingen op de wedstrijdleiding.

Op het moment dat Anderlecht met tien man kwam te staan stond het al 1-1. Beide goals vielen na hoekschoppen. Ondrej Mazuch kopte Anderlecht in de 32ste minuut naar 0-1 en drie minuten later maakte Randall Azofeifa gelijk.

Gevolg van het gelijkspel is dat koploper Sint-Truiden drie punten los staat. De verrassende lijstaanvoerder heeft zeventien punten; AA Gent, Anderlecht en Club Brugge staan alle op veertien.